Nado Aroepa van Section wordt door broer vervangen
26 Jun 2012, 00:00
foto
In de dorpen Apoera, Washabo en Section in West-Suriname, worden op 8 juli de dorpshoofden via verkiezing gekozen.


Nado Aroepa, kandidaat voor Section voor de dorpshoofden verkiezingen in West-Suriname, wordt nu door zijn broer Rudolf Aroepa vervangen. Na de indiening van de lijsten bleek dat Nado niet ingeschreven staat in Section, maar in Apoera. Op basis hiervan moest een nieuwe kandidaat gepresenteerd worden. Na alle mogelijkheden bekeken te hebben, is uiteindelijk Rudolf voorgedragen.

Voorzitter van de verkiezingscommissie, Roline Samsoedien, zegt aan Starnieuws dat de achterban van Nado aanvankelijk opstandig was. Later hebben de mensen het probleem wel gesnapt en heeft Nado namens de ondersteuners zijn verontschuldiging aangeboden. Er was overleg geweest met de andere kapiteins die ook de mening delen dat een kandidaat in het dorp ingeschreven moet staan.

Samsoedien merkt op dat de loting van de volgorde van de namen van de kandidaten op de verkiezingslijsten een vlot verloop heeft gehad. Voor Washabo staat op eerste plaats Henry Lingaard gevolgd door Ricardo Mac Intosh en tenslotte Franklin Jong. Op de lijst van Section staat eerst de naam van Ferdinand Simonds en op nummer twee is Rudolf Aroepa. Voor Apoera staat als eerste David (Carlos) Lewis, daarna Ronny Simon en op nummer drie wordt de lijst door Jeffery Armaketo aangevuld. Alle voorbereidingen zijn getroffen en het wachten is nu op de verkiezingen die op 8 juli plaats zullen vinden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May