Nieuw bestuur Streekziekenhuis Nickerie in DNA-gebouw geïnstalleerd
08 Jul 2011, 17:00
foto
Ondernemer Antoine Elias (NDP) is geïnstalleerd als voorzitter van het bestuur van streekziekenhuis Nickerie.


In het gebouw van De Nationale Assemblee vond vandaag de installatie plaats van het nieuwe stichtingsbestuur van het Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie. Het nieuwe bestuur wordt voorgezeten door de ondernemer Antoine Elias.

Met de installatie van het nieuwe bestuur komt er volgens parlementariër Rashied Doekhie (Mega Combinatie/NDP) een eind aan de interne problemen die er waren tussen voormalig voorzitter tevens directeur August Lila (BEP), met medici in het ziekenhuis. Doekhie zegt zich ingezet te hebben waardoor in het streekziekenhuis er een andere en nieuwe wind waait. “Je kan geen gifmengers in je keuken hebben”, zegt hij doelende op het oud bestuur dat bestond uit leden die allemaal afgevaardigd waren vanuit politieke partijen uit de vorige regering Venetiaan/Sardjoe, waar ook Pertjajah Luhur en A-Combinatie deel van uitmaakten.

Officiële overdracht volgt
Bij de installatie waren aanwezig vicepresident Robert Ameerali, de ministers Celcius Waterberg (Volksgezondheid), Linus Diko (Regionale Ontwikkeling) en enkele parlementariërs onder wie Doekhie. Ameerali zegt dat er een in Nickerie een gepaste overdracht zal plaatsvinden van oud en nieuw bestuur, waar minister Waterberg bij aanwezig zal zijn. Elias heeft al met het oud bestuur een schriftelijke overdracht afgesproken. De overdracht zal publiekelijk plaatsvinden in het ziekenhuis. Elias zegt dat hij en zijn bestuur hun uiterste best zullen doen om het vertrouwen dat de regering in hen heeft gesteld niet te beschamen. “Met de beperkte middelen zullen we een goed en beter ziekenhuis van maken, op zowel medisch als organisatorisch gebied”, aldus de nieuwe voorzitter.

Doekhie zegt dat gezien de problemen tussen voormalig directeur Lila met vooral de internist Manorath Doerga het, het beste was te kiezen voor een nieuw bestuur dat beter beantwoord aan de aspiraties van de regering. Volgens hem waren er geen politieke maar persoonlijke problemen die de gezondheidszorg in het ziekenhuis in gevaar brachten. Lila krijgt andere werkzaamheden buiten de ziekeninstelling, zegt de parlementariër. Lila wordt directeur van overliggend waterschap MCP.

In het nieuwe bestuur hebben naast Elias, namens de NDP ook zitting Mozam Morsen. William Waidoe vertegenwoordigt de KTPI, Soemin Dipopawiro (Pertjajah Luhur), Samuel Wens, die al in het oud bestuur zat, en Reebart Eersteling (BEP) en Evert Hermelijn zit in het bestuur namens de vakbeweging.