Jong Feyenoord wint met 1-0 van Suriname
27 Jul 2018, 18:37
De Surinaamse selectie heeft de eerste oefenwedstrijd achter de rug. Jong Feyenoord wint het duel op het laatste moment met 1-0. (Foto: SVB)

De eerste oefenwedstrijd die de nationale voetbalselectie vrijdag speelde, is geëindigd in een magere 1-0 overwinning voor de Jong Feyenoord. Ter voorbereiding op het Goldcup kwalificatie toernooi begin september met de uitwedstrijd tegen Domenica, speelde natio in 3x 15 minuten een redelijke pot. Ongeveer 150 toeschouwers waren hier getuige van.

Onder zeer warme omstandigheden en voor het overgrote deel van de spelers nog vers een reis van ruim 9 uur achter rug, kon de staf van Dean Gorré zijn mannen voor het eerst serieus aan het werk zien. In Jong Feyenoord is een goede tegenstander gevonden vóór de aanvang van de reeks te spelen wedstrijden, zegt de Surinaamse Voetbal Bond (SVB).

Het eerste kwart van de wedstrijd ging redelijk gelijk op en eindigde in 0-0. Er werd door beide teams bewust rondgespeeld om zo beter op elkaar in gespeeld te raken. Uit de eerste helft werd vooral duidelijk dat er in de aanvallen nog te weinig structuur zit waardoor er niet altijd de juiste wijze werd gelopen.

In het tweede kwart kreeg Feyenoord iets meer grip op het spel. Het resulteerde alleen niet in doelpunten. Dit kwam doordat het Surinaamse team weinig ruimte gaf, waardoor de tegenstander niet kon scoren.
Ondanks een goede fase met een aantal goed opgezette aanvallen eindigde het derde kwart in 1-0 voor Feyenoord, door een doelpunt gescoord in de allerlaatste minuut.

Gezien het feit dat de spelers van natio nog maar een aantal keren met elkaar getraind hebben, was het toch best een redelijke wedstrijd, vindt de SVB. Er zijn genoeg leermomenten te halen uit deze ontmoeting. Volgens de technische staf moet er meer gewerkt worden aan het ritme om verder te groeien.