Antoine Elias, nieuwe directeur Streekziekenhuis Nickerie
01 Jul 2012, 05:00
foto
Antoine Elias wordt de nieuwe directeur van L. Mungra Streekziekenhuis Nickerie.


De voorzitter van het stichtingsbestuur tevens waarnemend directeur, Antoine Elias, wordt per 15 juli de nieuwe algemeen directeur van L.Mungra Streekziekenhuis Nickerie. Intussen is Ruben Seedo reeds benoemd in de functie van verpleegkundig directeur. Hij heeft jarenlang waargenomen. De stukken van waarnemend medisch directeur, Heve Sibilo zijn ook al in een ver gevorderd stadium.

Volgens parlementariër Rashied Doekhie (Mega Combinatie/NDP) zullen de plaatsen in het stichtingsbestuur die ingevuld worden door de BEP-leden, Samuel Wens en Reebart Eersteling, vrijkomen omdat de partij niet meer participeert in de coalitie. Die plekken zullen nu ingevuld worden door de overige coalitiepartners en natuurlijk ook de post van voorzitter van het bestuur die vacant wordt.

Moderniseren
Het streekziekenhuis moet overgaan naar een modern gezondheidscentrum voor het westen van het land. Elias merkt op tegenover Starnieuws op dat het een goed gezondheidscentrum moet worden, waar niet alleen patiënten van Coronie, Nickerie en Apoera, maar ook mensen uit Guyana terecht kunnen voor kwalitatief goede medische zorg.

"Als waarnemend algemeen directeur heeft Antoine Elias de afgelopen maanden een heel goede job gedaan, vandaar dat wij hem hebben voorgedragen om de directeurspost in te vullen. De gemeenschap mag weten dat Elias gedragen wordt door het totale stichtingsbestuur”, zegt William Waidoe, bestuurslid van het ziekenhuis. Hij verwacht een betere dienstverlening.
Elias zegt dat er een beleidsplan klaar ligt, waarbij het ziekenhuis een veel hoger niveau van diensten aanbiedt in het westen van het land. Hij ziet graag dat overgegaan wordt van streekziekenhuis naar een modern gezondheidscentrum Nickerie.