Oproep IRIS: Niet meedoen aan polarisatie
25 Dec, 21:22
foto


(Aangeboden)

In de afgelopen jaren heeft de Interreligieuze Raad in Suriname (IRIS) bewezen een bindende factor te zijn in de ons zo diverse samenleving. De betrokkenheid van deze raad bij allerhande maatschappelijke discussies en de frequente vraag vanuit de autoriteiten, mogen deels daarvan getuigen. Helaas moeten wij toch constateren dat aan het eind van 2023 er toch nationaal en internationaal polarisatie plaatsvindt onder verschillende etnische en religieuze groepen. Jammer genoeg heeft dit dan ook geleid tot oorlogen wereldwijd.

Ons land staat over het algemeen bekend als een land waarin de verschillende entiteiten vredig en met respect voor elkaar en elkaars opvatting, leven. Daarom doen wij dan ook een beroep op alle individuen en groepen om zich te onthouden van polariserend gedrag en uitspraken. Laten wij in vrede en met respect voor elkaars opvattingen samen dit mooie land opbouwen. En laten wij ons vooral niet beïnvloeden door degene die uit eigen belang de polarisatie aanwakkeren.

In deze laatste week van 2023 wensen wij aan degenen die het kerstfeest vieren, gelukkige, maar bovenal ook bezinningsvolle dagen toe. Voor de rest wensen wij aan de samenleving een zalig uiteinde toe en bidden dat 2024 voor ons allen betere, maar vooral tijden van vrede en harmonie met zich mee zal brengen.

De Interreligieuze Raad in Suriname
Het Rooms Katholieke Bisdom Paramaribo
De Vereniging Sanatan Dharm Maha Sabha Suriname
De Vereniging Arya Diwaker
De Majlis Muslimien Suriname
De Surinaamse Islamitische Vereniging
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May