Suriname staat op vakantiebeurs Utrecht
12 Jan 2023, 21:07
foto
Suriname staat op de vakantiebeurs in Utrecht.


Suriname staat met een afvaardiging van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) in samenwerking met de Suriname Hospitality and Tourism Association (SHATA) en 11 toerismebedrijven op de vakantiebeurs in Utrecht. De beurs is woensdag gestart en duurt tot en met zondag. Het is de bedoeling Suriname als vakantiedestinatie bekend te maken. Het collectief hanteert de slogan: ‘Suriname, The Hidden Treasure of South America’.

De beurs is geopend met een vakdag, waarbij TCT-minister Albert Jubithana aanwezig was samen met de Surinaamse ambassadeur in Nederland, Rajendre Khargi en genodigden. Er is speciaal voor deze activiteit een promofilm geproduceerd en een destinatiegids in drie talen, hardcopy in het Engels en middels een QR-code in het Nederlands en Frans. De voorlichting van TCT meldt dat binnenkort de nationale marketing en promotie website voor het toerisme in Suriname ook actief zal zijn.

De deelnemende ondernemingen uit Suriname zijn: SLM, Access Suriname Travel, Packed & Ready Travel, Cluster Noord Commewijne, All Suriname Tours, Plantage Resort Fredericks Dorp, Torarica Group of Hotels, Anaula Resort, Overbridge River Resort, Purity Tours & Service en Akira Resort.

Uit de data gepresenteerd door de Wereld Toerisme Organisatie van de Verenigde Naties (UNWTO), blijkt dat het internationale toerisme door de covid-pandemie met zeker 85% is teruggevallen. In 2019 zijn er 270.076 bezoekers via de Johan Adolf Pengel Internationale Airport Suriname binnengekomen, en was er sindsdien een terugval van 63% in het aantal vanwege covid-19. Inmiddels heeft Suriname de deuren weer geopend en kan men per 1 juli 2022 zonder visum vanuit elk land binnenkomen.   

Na afloop van deze beurs gaat het ministerie verder met een agressieve promotiecampagne en zullen andere beurzen bezocht worden: eind januari Vlaanderen in België, midden maart ITB Berlijn (Duitsland) en in april, Dallas, VS, meldt TCT.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May