Maat vol voor Meteodienst
27 Oct 2022, 20:47
foto
De ruimten van de Meteodienst in Nickerie (l) en te Zorg en Hoop (r).


Het is zo goed als zeker dat de bond bij de Meteorologische Dienst morgen na een algemene ledenvergadering in actie gaat. De werkers zijn beloften en het wachten moe. Ze wachten sinds vorig jaar op de uitbetaling van achterstallige overuren en daggelden. Die zijn vanaf november vorig jaar niet meer uitbetaald ondanks toezeggingen van het ministerie van Openbare Werken (OW) waaronder de dienst valt.

De actie van de Meteodienst heeft directe gevolgen voor het luchtverkeer, dat afhankelijk is van informatie over de weersomstandigheden. Het is niet de eerste keer dat de Meteodienst aan de bel trekt en zijn misnoegen uit.

Het personeel moet behalve over november en december 2021, ook nog de achterstallige overuren en daggelden vanaf januari dit jaar tot heden ontvangen. Glenn Swamipersad die niet zo lang aanzit als voorzitter van de bond bij de Meteodienst begrijpt de houding van de ontevreden werknemers helemaal. Hij legt uit dat ook de werkomstandigheden van de werknemers erbarmelijk zijn.

Zo is de Meteodienst te Zorg en Hoop gevestigd in een ruimte van 3 bij 4 meters. De apparatuur voldoet al lang niet meer op al de drie vlieghavens; Zanderij, Zorg en Hoop en Nickerie. Ook de sanitaire voorzieningen laten te wensen over.

Het personeel is ook niet te spreken over de onderbemensing van de dienst, waardoor het genoodzaakt is steeds overuren te draaien. Al deze zaken zijn op 28 april van dit jaar besproken met de leiding van het ministerie van OW. De beloften om zaken aan te pakken, zijn hol gebleken. Het personeel heeft geen geloof meer in de toezeggingen van de leiding.

De huisvesting van de Meteodienst te Zanderij.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May