Amoksi blijft; president zal vertrouwen doen herstellen
27 Jul 2022, 20:23
foto


President Chan Santokhi is niet van plan minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie de deur te wijzen. De Surinaamse Politie Bond (SPB) heeft het vertrouwen in de bewindsman opgezegd. "Uiteraard beseffen wij dat in de samenwerking tussen u en de minister, een vertrouwensgat is ontstaan. In het kader van een effectief functioneren, zal ik de nodige initiatieven ondernemen om het vertrouwen te doen herstellen", schrijft de president aan de SPB. Hij heeft de bond eerder op de dag ontvangen. In een brief worden diverse zaken die gerealiseerd zullen worden, opgesomd.

Diverse zaken die SPB heeft aangehaald, geeft de president concrete antwoorden:
- De Bachelor Politiekunde opleiding start op 1 augustus. De docent Leiderschap is reeds bezig met de voorbereidende gesprekken met cursisten.

- De Basis Politie Opleiding die nu gaande is, eindigt in november. Er worden al voorbereidingen getroffen voor de volgende opleiding.

- De Kaderopleiding start op 1 oktober.

- De Module HOvJ is op 23 mei van start gegaan en loopt 6 augustus af. De stage wordt in augustus gelopen. Daarna volgen de overige modulen. Het is een volledige inspecteursopleiding welke anders dan normaal is gestart met de HOvJ module.

- Er is geen achterstand in de bevorderingsbeschikkingen. Met collectieve inspanningen is alle achterstand weggewerkt.

- De voorbereidingen voor een nieuw uniform zijn nu in de slotfase. De middelen zijn gereserveerd voor de begroting van 2023.

- In juli is aangeschaft: 550 paar korte mouw hemden, 550 pantalonbroeken, 175 rokken, 100 lange mouw hemden, 261 paar langblauw, 162 paar langzwart, 750 hoge schoenen, 250 heren lage schoenen en 250 stuks dames schoenen.

- Thans is in levering 60 computers en printers.

U kunt de brief van de president aan de SPB hier downloaden. 
pdf-icon.gif Reactie_president_op_schrijven_SPB.pdf                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May