Sunil Sitaldin beëdigd als ambassadeur bij VN
28 Dec 2021, 18:47
foto
Sunil Sitaldin is beëdigd als nieuwe ambassadeur bij de Verenigde Naties. (Foto: CDS)


President Chan Santokhi heeft Sunil Sitaldin vandaag beëdigd als nieuwe buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur voor Suriname bij de Verenigde Naties (VN). Volgens Santokhi gaat het om een bekwame Surinamer en beroepsdiplomaat die de bijzondere taak krijgt de nationale belangen van Suriname binnen de VN te gaan behartigen. Sitaldin zal ook de samenwerking met multilaterale organisaties moeten onderhouden en/of uitbreiden.

Sitaldin nam de geloofsbrieven in ontvangst uit handen van minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business, en Internationale Samenwerking. President Santokhi wees in zijn toespraak op de verantwoordelijkheden die de diplomaat te wachten staan bij het behartigen van de nationale belangen van Suriname, binnen de VN. Santokhi legde de nadruk op het onder de aandacht brengen van klimaatfinanciering en de contraproductieve classificatie-instrumenten, waardoor Suriname nauwelijks toegang heeft tot concessionele financiering, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Naast het behartigen van de nationale belangen en die van Surinaamse burgers in het buitenland, zal de ambassadeur zich ook moeten inzetten, om buitenlandse investeringen te stimuleren. Daarbij heeft de president verzocht te werken aan het bevorderen van de bijdrage van de Surinamers in de diaspora. Ambassadeur Sitaldin heeft beloofd zich ten volle in te zetten om de vele mogelijkheden die de VN biedt beter te benutten, ten behoeve van het sociaaleconomische welzijn van Suriname.


Advertenties