Pandit Soerdjpal Ramjatan is niet meer
27 Oct 2021, 09:36
foto
Pandit Soerdjpal Ramjatan


Pandit Soerdjpal Ramjatan kortweg bekend als pandit Soerdjpal is maandagavond overleden. Hij is 89 jaar geworden. Behalve pandit, schrijver, dichter en zanger was hij guru van vele pandits.

Pandit Soerdjpal Ramjatan was geboren op 21 februari 1932, te Meerzorg in het district Commewijne. Hij was een gezaghebbende en hooggeleerde pandit van de Vereniging Arya Dewaker. Sinds 1952 was hij verbonden aan de gemeente Arya Dewaker. Pandit Soerdjpal was een kenner van het Sanskriet en Hindi.

Hij was een groot geleerde in rituelen 'Siddhant Shastri' van de Vedische geschriften. Daarnaast heeft hij met medewerking van Arya Dewaker Mahasabha vele pandits en pandita’s  opgeleid, die succesvol de Waidik Dharma wereldwijd uitdragen. Nationaal en internationaal heeft hij vele conferenties bijgewoond en als zo zijn bijdrage geleverd.

Nationaal als internationaal is de Arya Samaaj gemeenschap hem zeer erkentelijk en dankbaar voor zijn kennis, wijsheid en zijn kritische bijdrage aan de Vedische leer.
Zijn kennis heeft hij ook kunnen delen met verschillende religieuze groeperingen in ons land. Wij zullen zijn goede werk voorzetten.

De vereniging Arya Dewaker verliest in hem een grote kenner en uitdrager van de Vedische leer. Het Hoofdbestuur van de vereniging Arya Dewaker condoleert de totale gemeenschap in en buiten Suriname met dit smartelijk verlies. Pandit Soerdjpal wordt morgen, donderdag 28 oktober, gecremeerd.

Het hoofdbestuur van Arya Dewaker
Advertenties

Tuesday 03 October
Monday 02 October
Sunday 01 October