30 dagen voor moordverdachten Herman Steinbergstraat
18 Sep, 00:57
foto


De inverzekeringstelling van Chequildo S. (21) en zijn drie vrienden Sivarino J. (21), Roiek K. (21) en Joël A. (31) is vrijdag verlengd met dertig dagen. Advocaat Maureen Nibte bevestigt dat de jongemannen die verdacht worden van de dodelijke beschieting van Lorenzo Dhal aan de Herman Steinbergstraat, zijn voorgeleid waarbij de inverzekeringstelling rechtmatig is getoetst.
 
In deze zaak is er nog onderzoeksbelang aanwezig en er zal een reconstructie plaatsvinden. De vier verdachten zullen nog met elkaar worden geconfronteerd. Nibte verleent rechtsbijstand aan Chequildo S. en Sivarino J. Sivarino J. heeft verklaard dat hij zijn vrienden had gezegd om weg te gaan. Hij heeft geen aandeel in de vechtpartij, maar stapte slechts uit de auto om de jongens te zeggen van de plaats weg te gaan. De vier verdachten ontkennen dat er een ruzie was over een vrouw. Chequildo S. heeft bekend dat hij heeft geschoten, omdat hij zich op een gegeven moment bedreigd voelde en dacht dat Dhal een wapen wilde pakken.

Chequildo S. was samen met zijn drie vrienden bij een appartementencomplex aan de Calcuttastraat. Nibte deelt mee dat Chequildo S. heeft aangegeven dat Dhal samen met een andere man en een vrouw in een auto bij het appartement kwam. De andere man stapte samen met de vrouw uit en ging in het appartement om later terug te komen. Volgens Chequildo S. heeft de andere man hem zomaar onheus bejegend en hem scheel aangekeken.
De man ging samen met de vrouw en het latere slachtoffer weg in de auto.

Chequildo S. is ook weggegaan met zijn drie vrienden om naar Ephraimszegen te gaan en kwam onderweg, aan de Herman Steinbergstraat, de man tegen die hem weer onheus heeft behandeld en uitgescholden. Hij stapte uit om de man te vragen waarom die hem aan het uitschelden was, want hij kende hem niet. Het latere slachtoffer was ook daar en liep naar de auto. Chequildo S. voelde zich toen bedreigd, want hij dacht dat het latere slachtoffer een wapen uit zijn auto wilde nemen. Hij heeft toen op het slachtoffer geschoten. 
Advertenties

Tuesday 19 October
Monday 18 October
Sunday 17 October