Natio wint tweede groepswedstrijd met 6-0
27 Mar 2021, 23:07
Suriname wint de wedstrijd tegen Aruba met 6-0. In de tweede helft zijn ook 3 doelpunten gescoord. (Beeld: STVS)

Suriname heeft zijn tweede groepswedstrijd tegen Aruba comfortabel gewonnen met 6-0. Het lukte Nigel Hasselbaink om na verscheidene pogingen zijn hattrick voor de avond binnen te halen. Het mooiste doelpunt in de wedstrijd kwam echter van middenvelder Roland Alberg. Hij zag kans met een knal van een schot buiten het strafschopgebied goalie Abdul te verslaan.

Luttele minuten na de start van de tweede helft wordt Hasselbaink ten val gebracht in het strafschopgebied. De arbiter wijst naar de witte stip. Hasselbaink plaatst zich achter de bal, maar zit zijn kans op zijn hattrick uitspatten tegen het doellat. Ook zijn tweede poging op een hattrick in de 52e minuut eindigt op het doellat. Zijn derde poging lukt en krijgt hij het leder in de 55e minuut tegen de netten van Abdul.

In de tweede helft zit Aruba beter op de bal, maar zijn pogingen om een eer redder met lange ballen lijdt schipbreuk. Abdul maakt ook in deze tweede helft een paar mooie saves in zijn poging de schade beperkt te houden. Zijn counterpart Hahn houdt zijn netten schoon.

Florian Jozefzoon pakt ook zijn goal voor de avond in de 70e minuut. Vier minuten later werkt Alberg met een loeier de zesde voor Natio binnen. Suriname blijft gevaarlijk. Enkele spelers van Aruba kampen in het laatste kwartier met krampen en worden gewisseld, terwijl Natio op zoek gaat naar een zevende goal.

Suriname klimt voorlopig met zijn tweede overwinning naar de leiderspositie in Groep B. Een dominante Natio heeft in twee gespeelde wedstrijden 9 doelpunten gescoord. In de derde groepswedstrijd heeft Natio Bermuda als tegenstander.