Brunswijk verduidelijkt uitspraken aanhouding Adhin
21 Nov, 18:37
foto
Vicepresident Ronnie Brunswijk


Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk zegt in een verklaring dat de regering zich geenszins zal inmengen in zaken die aanhangig zijn gemaakt bij de procureur-generaal (pg). De directeur van het Kabinet van de Vicepresident heeft de pg in september gevraagd om een onderzoek in te stellen rond vernieling en verdwijning van media-apparatuur.

Brunswijk heeft zich gisteren uitgelaten over deze kwestie, waarvan verslag is gedaan in onder andere Times of Suriname en STVS. In een verklaring via het Directoraat Volkscommunicatie zegt de vp: "Als regering wens ik verder dat in deze zaak de juiste wettelijke procedure wordt bewandeld".

"In antwoord op vragen van journalisten naar aanleiding van de aanhouding van voormalig vicepresident Adhin, kan wellicht de indruk zijn gewekt dat ik als vicepresident de scheiding der machten niet onderken. Middels dit schrijven wil ik benadrukken dat ik als lid van de uitvoerende macht, mij op geen enkele wijze wil inlaten met de taken en bevoegdheden van de rechterlijke macht," stelt de vp.

In deze zaak zijn gewezen vicepresident Ashwin Adhin, de medewerkers Amin D. en Vijendra R. gearresteerd. Rechter-commissaris Siegline Wijnhard heeft de inverzekeringstelling van Adhin onrechtmatig bevonden omdat zij van oordeel is dat hij eerst in staat van beschuldiging moet worden gesteld door De Nationale Assemblee. Het Openbaar Ministerie heeft hiertegen beroep aangetekend bij het Hof van Justitie, waardoor de vrijlating gelast door de rechter-commissaris is gestuit. De inverzekeringstelling van de twee medewerkers is rechtmatig bevonden.


Advertenties