SRD 300 voor werkers met maandsalaris tot SRD 12.500
21 Nov, 16:42
foto


Werkgevers - ook particuliere - mogen hun werknemers met een maandsalaris tot maximaal SRD 12.500 voor de maanden november en december 2020 een extra bedrag van maximaal SRD 300 als onderdeel van de koerscompensatie belastingvrij uitkeren.

Het gaat om een eenmalige tegemoetkoming voor november en december. Een koerscompensatie of koopkrachtversterking uitkering wordt van het loon afgetrokken of te wel niet bij het loon opgeteld voordat de belasting wordt berekend, met andere woorden er wordt geen belasting over deze uitkering berekend. Dit meldt het ministerie van Financiën en Planning.

Voor haar werknemers heeft de overheid gemeend een tegemoetkoming van SRD 300 voor de maanden november en december 2020 uit te keren.  De uitkering geldt voor werknemers met een jaarlijkse bruto bezoldiging tot maximaal SRD 150.000 of te wel SRD 12.500  bruto loon per maand.

Het karakter van deze eenmalige vrijstelling is om werkgevers en werknemers tegemoet te komen met een belastingvrijstelling in de loonsfeer.  Het is dus niet de bedoeling dat werkgevers de verhoging van de koerscompensatie gebruiken om een deel van het bestaande belastbaar loon belastingvrij uit te keren.
Advertenties