Berenstein verrast met verklaring VSB
08 May 2016, 10:24
foto
Robby Berenstein, voorzitter van C-47.


Robby Berenstein, voorzitter van C-47, zegt aan Starnieuws dat de vakbeweging altijd open staat voor dialoog. Hij is verrast met de verklaring van Bryan Renten, voorzitter van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), die stelt niet mee te doen met de eendaagse nationale protestmanifestatie van vrijdag. "De verhoging van de energietarieven is al ingegaan, dus enige wat gedaan kan worden is dat deze worden teruggedraaid. Daarna is dialoog mogelijk om na te gaan hoe verder gegaan zal worden," stelt Berenstein.

De vakbondsleider voert aan dat er een goede verstandhouding is opgebouwd met VSB. C-47 en VSB hebben zelfs besloten samen op te trekken. De vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en Ravaksur zijn teruggetrokken uit de commissie Basistarieven Nutsvoorzieningen. "Wij konden ons niet terugvinden in de eenzijdige verhoging van de stroomtarieven terwijl wij in dialoog waren. Daarom hebben wij onze vertegenwoordigers gezamenlijk teruggetrokken. De regering is juist bezig met eenzijdige beslissingen," voert Berenstein aan.

Voor maandag is er een onderhoud met VSB. "Wij zullen alsnog vragen aan de VSB om mee te doen met de manifestatie. De verhoging is niet te dragen en vooral het bedrijfsleven klaagt hierover. De verhoogde tarieven zullen worden afgewenteld op de consument, die deze niet zal kunnen betalen. De koopkracht is door de ontwaarding van de SRD reeds enorm gedaald," stelt Berenstein. Hij blijft erbij dat werkers om 10.00 uur hun werkplek zullen verlaten. Getracht zal worden om de VSB tot andere gedachten te brengen.
Advertenties