Restauranthouders negeren afspraken vuilophaal
07 May 2014, 16:00
foto
Restauranthouders en winkeliers dumpen het vuil bij tij en ontij langs de straten. (Foto: Min. OW)


Restauranthouders en winkeliers houden zich niet aan de afspraken van vuilophaal. Ze plaatsen hun vuil bij tij en ontij. Ook zetten zij zwervers in om hun vuil bij elkaar te schrapen en enkele meters verwijderd van hun pand te dumpen.

De afdeling Vuilophaal en Verwerking (VOV) heeft hernieuwde afspraken gemaakt met deze vervuilers. “Er zijn ophaaldagen afgesproken met de winkeliers en restauranthouders. Vanuit de afdeling doen wij hard ons best om de verschillende buurten schoon te houden, maar zonder hulp van de burgerij en in dit geval de winkeliers en restauranthouders gaat het ons niet lukken,” zegt een geïrriteerde Claudia Maatsen. Zij is waarnemend hoofd van de afdeling VOV.

Ze merkt op dat de winkeliers bewust bezig zijn als ze de daklozen sommeren het vuil enkele meters van hun pand te dumpen. “Zo lijkt het er niet op dat het vuil van hen afkomstig is.” De winkeliers en restauranthouders zijn samen met de politie en buurtopzichters aangesproken. Als zij zich niet aan de hernieuwde afspraken houden, zullen er naar alle waarschijnlijkheid maatregelen worden getroffen. Bij vele winkeliers ontbreken ook de verplichte twee vuilnistonnen van 240 liter. Ook daarover zijn er opnieuw afspraken gemaakt.

De afdeling vuilophaal van het ministerie van Openbare Werken is de afgelopen dagen actief geweest aan de Coesewijnestraat richting Latour, Highway en Indira Gandhiweg tot Lelydorp. Bij deze actie is gebleken dat de winkeliers de gemaakte afspraken over de vuilophaal aan hun laars lappen.
Advertenties

Tuesday 21 May
Monday 20 May
Sunday 19 May