Ang: Toerismesector moet weer op niveau van vóór Covid
02 Feb, 00:01
foto
Na vier jaar is Suriname weer vertegenwoordigd op de toerismebeurs in Brussel, België. Meer dan 355 bedrijven en organisaties zijn aanwezig op de beurs.


Na de deelname aan de vakantiebeurs van Utrecht en Antwerpen participeert Suriname in de expo in Brussel, België. Sylvia Ang, voorzitter van de Suriname Hospitality and Tourism Association (SHATA), zegt aan Starnieuws dat hard eraan getrokken wordt om toeristen naar Suriname te krijgen. De Covid periode heeft de sector stilgelegd. "We moeten nu terugkomen van waar we zijn gebleven", zegt Ang.

Vier jaar geleden is voor het laatst deelgenomen aan de expo in Brussel. Voordat Covid de wereld in haar greep had, heeft Suriname vijf keer gestaan op de expo om het toerisme te promoten. Naast de SHATA, nemen ook deel het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme, A-group Resorts (Anaula Nature Resort en Akira water resort). De deelname wordt ondersteund door het ministerie, terwijl SHATA en de participanten ook meebetalen.

Aan de beurs in Brussel nemen ruim 355 bedrijven deel. "De interesse is zeker goed te noemen. Voor zaterdag en zondag verwachten we een drukte", deelt Ang mee. "Wij willen de markt vergroten en toeristen ook uit België aantrekken dan alleen maar de focus leggen op Nederland. De toerismesector wil in elk geval weer op het niveau komen van vóór Covid. Hier wordt hard aan getrokken met Ang op.

Het is belangrijk volgens SHATA om zichtbaar te zijn op de markt. Door deel te nemen aan de beurzen, wordt er rechtstreeks contact gelegd met toeristen en diverse organisaties in deze branche.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May