ABOP/PL wil meer power bij komende verkiezing
16 Sep, 02:19
foto
ABOP-voorzitter, waarnemend president Ronnie Brunswijk, spreekt zijn achterban toe in Pontbuiten. Hij erkent dat de noden enorm zijn. Daarom zullen de mensen die noodlijdend zijn worden geholpen. (Foto: René Gompers)


De ABOP wil bij de volgende verkiezingen 'more power' binnenhalen zodat "sani kan set moro bun." De geelzwarte partij zal deze regeerperiode uitzitten, de stekker zal niet worden uitgetrokken. De relatie met coalitiepartner Pertjajah Luhur is solide, zodanig dat kandidaten van beide partijen op één verkiezingslijst zullen staan. Of de samenwerking met de VHP zal worden voortgezet moet bij de volgende verkiezingen blijken. Dit zijn enkele van de punten die vrijdagavond tijdens de Meet and Greet The People vergadering van de ABOP te Pontbuiten, zijn benadrukt.

Bij de Meet and Greet The People campagne worden verschillende buurten door de ABOP aangedaan. Met deze activiteit wordt de relatie met de achterban onderhouden, versterkt en in sommige gevallen hernieuwd. Partijtoppers horen de noden aan van de achterban, wisselen van gedachten en zorgen ervoor dat het geloof in de partij niet afneemt.

Op Pontbuiten hebben - hoewel de bijeenkomst zeer gezellig was - ressortraadsleden de partijleiding, vooral Ronnie Brunswijk, partijvoorzitter die momenteel ook de waarnemend president is, gevraagd om harder te gaan werken. De achterban in dit ressort zit met een hoop problemen, zoals onderwater lopen, slechte wegen, bar slechte huisvesting. Oplossingen zijn niet in zicht ondanks het vele geloop en de verzoeken om ontvangen te worden geven de rr-leden aan.  Het zal aan Brunswijk  zijn inzet liggen als "de bananenboom gaat omvallen of niet".

Brunswijk geeft aan dat hij zoveel mogelijk zaken in orde gaat maken maar dat hij maar zoveel kan doen als vicepresident.  Van sommige dingen is hij afhankelijk van anderen en zaken lopen soms te traag. Ondervoorzitter Marinus Cambiel merkt op dat de partij genoeg 'power' heeft maar dat er ook  mensen zijn met nog  meer power." 2025 yu mus' gi unu more power," roept hij op. "Wi habi moro power fanowdu. Dan yu zaak eh regel moro bun.  Alleen met Abop en de PL kunnen we de oceaan oversteken."  

PL-topper Bronto Somohardjo roept ook op om ABOP en PL aan regeermacht te helpen bij de volgende verkiezingen. "Als we de grootste worden bij de volgende verkiezing kunnen we meer sturing geven aan het beleid," stelt hij. "Dan zullen wij het beleid bepalen en sturen. Heel Suriname ziet dat ABOP en PL de grootste kunnen worden bij de volgende verkiezing. Geen enkele andere combinatie." Brunswijk geeft aan dat Somohardjo nu ook vaker op de Meet en Greet op verschillende plekken aanwezig zal zijn. Dit is nodig omdat mensen hem beter leren kennen want hij gaat op de lijst ABOP/PL staan in 2025.

"King Bravo" heeft de mensen op het hart gedrukt om de hoop niet op te geven. "De PL heeft mij haar woord gegeven," geeft de politicus aan. "De VHP ook. We kijken hoe de samenwerking gaat. Als het goed gaat zullen we het merken. Als het slecht gaat zullen we dat ook merken.  Meneer Santokhi en ik hebben afspraken lopen. Daarom vraag ik jullie om vol te houden. We gaan de stekker niet eruit trekken. Laten we voor de volle 5 jaren gaan."

Brunswijk merkt op dat de situatie in het land slecht is en dat hij niet gaat doen alsof het wel goed gaat. Hij heeft aangekondigd dat de  sociaal zwakkeren van Pontbuiten voorzien zullen worden van een levensmiddelen- en of schoolpakket. Vóór maandag moet er al in kaart zijn gebracht hoe groot de behoefte is. Er moet niet te lang gewacht worden met de schoolpakketten, het delen moet gebeuren voordat ouders zelf de spullen gaan inkopen.
Advertenties

Saturday 18 May
Friday 17 May
Thursday 16 May