Atompai: Politie gaat niet tegenover makkers staan
08 Sep, 05:03
foto
Poetini Atompai, voorzitter SPB.


De Surinaamse Politie Bond (SPB) zal bij het voeren van acties door de veiligheidsbonden, niet optreden tegen zijn makkers. Dit zegt de voorzitter van de SPB, Poetini Atompai, in gesprek met Starnieuws. Vandaag zullen de bonden bij de Brandweer, het Korps Penitentiaire Ambtenaren en de Beveiligings- en Bijstandsdienst in vergadering bijeenkomen in het CLO-gebouw. Dan zal het resultaat van de bespreking met de clusterministers worden voorgehouden aan de achterban. In feite is er niks concreets uit de bus gekomen.

De bonden voeren al maanden gesprekken met de regering over onder andere een betere beloning. De regering heeft steeds te kennen gegeven dat er niet genoeg middelen zijn om de bonden tegemoet te komen. De SPB die ook deel uitmaakt van de veiligheidsbonden, onderhandelt apart met de regering en heeft meer resultaten bereikt. De SPB had zich op het standpunt gesteld niet te onderhandelen met minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie.

Vandaag om 7.00 uur komen de bonden bijeen. Dan zullen de resultaten van de gesprekken worden voorgehouden aan de algemene ledenvergadering. Sinds dinsdag wordt een actiemodel gehanteerd, waarbij het werk gedeeltelijk wordt verricht. Atompai merkt op dat de SPB solidair is met de eisen van de bonden. Hij zal ook in het CLO-gebouw aanwezig zijn om te vernemen welke stappen er ondernomen zullen worden.

"Mochten de bonden besluiten om in actie te gaan, zullen wij onze makkers begeleiden, maar wij gaan niet tegenover hen staan", stelt Atompai. De actie zal worden begeleid.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May