Veiligheidsbonden roeren zich en voeren actiemodel uit
05 Sep, 14:02
foto
De bonden bij de Brandweer, Penitentiaire Ambtenaren en Beveiligings- en Bijstandsdienst voeren actie. Dit is meegedeeld aan minister Kenneth Amoksi.


De bond bij de Brandweer, Penitentiaire Ambtenaren en Beveiligings- en Bijstandsdienst, onder de naam Veiligheidsbonden Collectief, zijn ontevreden. Tijdens een ledenvergadering vandaag is besloten een actiemodel te hanteren tot vrijdag. Na de vergadering in het CLO-gebouw is geruime tijd de kruising Zonnebloemstraat en de Gemenelandsweg bezet gehouden. Donderdag is een verdere bespreking met een cluster van ministers, waarna vrijdag de algemene ledenvergadering weer bijeenkomt om het resultaat te bespreken. 

De veiligheidsbonden hebben in een brief aan minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie aangegeven dat reeds acht maanden wordt gesproken over de verbetering van het besteedbare loon, zonder het gewenste resultaat. De werkgever geeft steeds als reden 'slechte financiële positie'. De leden van de bonden kunnen niet meer volhouden en gaan steeds achteruit in hun levensstandaard.

Besloten is tot vrijdag het volgende actiemodel te hanteren:
Het administratief personeel bij de Bond van Personeel bij de Brandweer Suriname (BPBS) zal tot 11.00 uur werken. Er zullen geen verzoeken van waterlevering en bijenbestrijding worden gehonoreerd, tenzij het om een levensbedreigende situatie gaat.
De Bond van Penitentiaire Ambtenaren in Suriname (BPAS) zal geen therapie activiteiten verrichten. Er zullen ook geen werkzaamheden buiten de inrichting worden gedaan.
De Bond Personeel Beveiligings- Bijstandsdienst Suriname (BPBBS) zal geen 7.00 - 15.00 uur diensten uitvoeren. Zij zullen zich op het secretariaat aanmelden voor het tekenen van de presentielijst.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May