Guyana: In totaal 15 kinderen overleden aan Covid-19
18 Jan, 21:04
foto
Er wordt een swab afgenomen van een kind. In buurland zijn 15 kinderen overleden aan Covid-19.


In buurland Guyana zijn vijftien kinderen gestorven aan Covid-19 sinds het wereldwijde dodelijke virus op 11 maart 2020 de grenzen van het land bereikte. Het Guyanese ministerie van Volksgezondheid heeft de gegevens bekendgemaakt. Volgens de verklaring van Dr. Anthony had de meerderheid van de kinderen die aan het coronavirus zijn bezweken, verschillende medische aandoeningen.

Minister Frank Anthony zei: "we blijven controleren en proberen de reden achter het veroorzaken van de sterfgevallen te begrijpen."

Volgens de berichten zijn de afgelopen dagen vier kinderen bezweken aan Covid-19. Anthony verklaarde dat het ministerie deze slachtoffers momenteel onder de loep neemt. "We hebben de vier kinderslachtoffers  gezien, en dit is iets dat we verder zullen onderzoeken, omdat de vier, drie van de kinderen die in het ziekenhuis aankwamen, al dood waren voordat ze in het ziekenhuis aankwamen."

Hij voegde er ook aan toe: "Binnen het ministerie hebben we een kleine commissie van artsen, degenen die de grafieken gaan krijgen en ze duidelijker zullen bekijken en wat interviews zullen doen met de familieleden van deze kinderen, zodat we kunnen hopen dat het ons een beter beeld zal geven van wat er aan de hand is.”

Ondertussen heeft de minister van Volksgezondheid zijn excuses aangeboden aan de familie van een 14 maanden oude baby die bezweek aan de Covid-19-infectie in Mabaruma, in regio één. Vorige week kreeg de zaak veel publieke aandacht toen de beelden van de vader van het kind die zijn lichaam naar de begraafplaats droeg, zich verspreidden op sociale media.

"Dit is geen correcte procedure. De procedure houdt in dat zodra het kind is overleden, het naar het mortuarium wordt gestuurd en dat er dan een officiële overdracht van het lichaam plaatsvindt. In deze gevallen is dat wel gebeurd."

Guyana heeft sinds de uitbraak van de Covid-19-pandemie 52.095 geïnfecteerden geregistreerd, waarvan 1.096 zijn overleden. Suriname met een kleinere bevolking heeft in totaal 65.282 Covid-19-gevallen gehad, waarvan 1.216 zijn overleden. Frans-Guyana heeft tot nog toe 67.275 geïnfecteerden geregistreerd en 348 doden. Wereldwijd zijn er meer dan 331 miljoen geïnfecteerden genoteerd, waarvan meer dan 5,5 miljoen zijn overleden. Volgens gegevens van de Johns Hopkins University zijn er wereldwijd meer dan 9,6 miljard vaccins toegediend tegen de ziekte.

Advertenties

Saturday 28 May
Friday 27 May
Thursday 26 May