Hoge VS-delegatie naar Suriname na werkbezoek Pompeo
11 Oct, 00:00
foto


Een belangrijke delegatie van de Verenigde Staten van Amerika komt dinsdagmiddag naar Suriname om te praten over investeringen. De delegatie bestaat uit tien personen. Het gaat om verdere uitwerking van het bezoek van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo. 

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking, bevestigt tegenover Starnieuws de komst van de hoge delegatie. Een van de belangrijkste personen is, Adam Boehler, CEO van Development Finance Corporation. James McCament, Deputy Under Secretary van Homeland Security maakt deel uit van de delegatie. 

De Amerikanen hebben belangstelling voor financiële ondersteuning bij uitvoering van grote projecten, de bancaire en de agrarische sector. Aan Surinaamse zijde zullen gesprekken gevoerd worden door de ministers Ramdin, Armand Achaibersing van Financiën & Planning en minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken. Ramdin zegt dat ook gesprekken met het bedrijfsleven op de agenda staat. Het gaat om een kort bezoek. 
Advertenties