Niet verwerkte missives van vóór 16 juli aangehouden
06 Aug, 19:26
foto
President Chan Santokhi (Archieffoto)


Alle missives en andere zaken vóór 16 juli die nog niet verwerkt zijn, worden aangehouden. Dit is de eerste aanbeveling van de Commissie Toetsing Rechtspositionele Aangelegenheden voor president Chan Santokhi. De commissie heeft in het weekend vergaderd en maandag gerapporteerd.

De werkgroep is eind vorige maand door Santokhi geïnstalleerd, met als taak hem te adviseren over het gezond maken van het overheidsapparaat. De grote hoeveelheid mensen die in dienst is genomen in de afgelopen periode zal daarbij onder de loep worden genomen. Het gaat vooral om de benoemingen die op de valreep zijn gedaan.

Santokhi herinnert eraan dat er heel wat commissies, werkgroepen en task forces zijn waarbij mensen heel hoge bedragen worden toegekend. Intussen heeft hij reeds het besluit genomen dat al deze commissies worden ontbonden, waarna zal worden nagegaan wat daadwerkelijk nodig is.

De commissie zal zich ook buigen over het aspect van dubbele salarissen. De werkzaamheden moeten leiden tot het efficiënt inrichten en reorganiseren van de overheid; uiteindelijk moet een verminderd dan wel verkleind ambtenarenapparaat worden gerealiseerd en ondernemerschap als bron van inkomsten gestimuleerd, zegt de Communicatie Dienst Suriname.
Advertenties

Monday 28 September
Sunday 27 September
Saturday 26 September