Druk programma rond inauguratie Santokhi en Brunswijk
16 Jul 2020, 02:32
foto
Een enorme tent is opgezet op het Onafhankelijkheidsplein waar de inauguratie plaatsvindt van de president en vicepresident vandaag om 10.00 uur. Er is tot laat gewerkt om alles rond te krijgen. (Foto's: René Gompers)


De inauguratie van de tiende president van de Republiek Suriname, Chan Santokhi, vindt om 10.00 uur plaats op het Onafhankelijkheidsplein. Er zijn hiervoor speciale tenten opgezet. Tot laat in de avond was men nog bezig met de inrichting en aankleding van de vergaderzaal. 

Door de Covid-19 maatregelen zullen alleen mensen worden toegelaten die een uitnodiging hiertoe hebben gekregen. Na de installatie van vicepresident Ronnie Brunswijk en president Santokhi, houdt Assembleevoorzitter Marinus Bee zijn toespraak, gevolgd door de inaugurele toespraak van het nieuwe staatshoofd. Hierin zal aangegeven worden wat het volk mag verwachten van het nieuwe regeerteam. 


Het presidentieel paleis woensdagavond. 

Het defilé dat bij de inauguratie hoort, is compleet aangepast aan de situatie en zal ongeveer 30 minuten duren. Het gaat om een gemotoriseerd defilé om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het verkeer rond het Onafhankelijkheidsplein is afgesloten vanaf 00.00 uur en wordt verruimd in de ochtend. Van de mensen die uitgenodigd zijn, zal de temperatuur worden gemeten, terwijl mond-/neuskapje verplicht is. Ook wordt rekening gehouden met de sociale afstand die in acht genomen moet worden. 

Na het defilé om 14.30 uur wordt een roadshow gehouden. VHP'ers zullen in 'de Olifant' de inauguratie via grote schermen kunnen volgen. Het startpunt van de roadshow is omstreeks 15.30 uur vanuit de hoek Fred Derby-/dokter Sophie Redmondstraat. De hotspots zijn: 'de Olifant' aan de Jagernath Lachmonstraat rond 16.00 uur. 
• 2e hotspot Sportcomplex Kwatta, aankomst omstreeks 17.00 uur
• 3e hotspot hoek Menckendam/Martin Luther Kingweg, aankomst omstreeks 18.00 uur
• 4e hotspot Lelydorp Parking, Lelydorp monument, aankomst omstreeks 18.50 uur. 

Er zal met 3 soundtrucks gereden worden met daarop  o.a. de president, de vicepresident, het regeerteam en enkele muziekformaties. Het publiek mag met eigen voertuig aansluiten in de stoet. 
Advertenties