Sigmund Proeve wordt nieuwe governor CBvS
09 Feb 2020, 14:27
foto
Sigmund Proeve wordt de nieuwe governor van CBvS.


Ex-directeur van De Surinaamsche Bank (DSB), Sigmund Proeve, is door president Desi Bouterse voorgedragen als de nieuwe governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Deze naam circuleerde reeds in de gemeenschap. De president heeft vandaag diverse bankdirecteuren afzonderlijk gesproken over deze voordracht. 

Uit de bancaire sector en de vakbonden bij de CBvS en DSB is te kennen gegeven dat Proeve niet geaccepteerd zal worden als governor. Het voornaamste bezwaar is dat zaken mis zijn gegaan toen Proeve directeur was van DSB. Hij is in eerste instantie veroordeeld, maar in hoger beroep vrijgesproken. 

De Surinaamse Bankiersvereniging heeft andere personen voorgesteld om de functie van governor te bekleden. Voorgesteld werd om Glenn Gersie weer te benoemen in deze functie. Ook de namen van oud-bankiers Jim Bousaid en Anne Harmsma zijn genoemd door de Bankiersvereniging. 

De president heeft er niet voor gekozen om de Bankiersvereniging uit te nodigen voor deze kwestie. Er is met individuele banken afzonderlijk gesproken. Starnieuws verneemt dat de president meegedeeld heeft dat Proeve de nieuwe governor wordt. De Bankiersvereniging zal nog een formeel standpunt innemen. 
Advertenties