VHP-voorzitter geeft startsein fruitproject Coronie
20 Apr 2019, 20:40
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi geeft in Coronie het startsein van het fruitproject. Hij stopt een markoesaplantje in de grond. (Foto: VHP)


VHP-voorzitter Chan Santokhi heeft zaterdag het startsein heeft gegeven aan het fruitproject te Coronie. Hij stopte de eerste markoesaplant in de grond. De Agrarische Raad van de VHP heeft dit project enkele weken voorbereid.

Omdat de werkloosheid groot is, hebben vooral de jongeren uit Coronie de partij benaderd voor een oplossing. Zij hebben volgens de partij de conclusie getrokken de VHP over enorme knowhow beschikt. Coronie heeft een grote potentie voor agrarische ontwikkeling vanwege uitstekende bodem en microklimaat.

Nu is een start gemaakt met de eerste fase van het project met 20 boeren die geselecteerd zijn. Elke boer zal een areaal van 1000 vierkante meter beplanten met markoesa. Voorbereidingen worden nu al getroffen om over drie maanden weer een nieuwe groep van start te laten gaan.

Over zes maanden zal de oogst beginnen en de boeren zullen dan al over hun eerste inkomsten kunnen beschikken. Hiermee zullen zij in staat zijn hun leningen af te lossen welke middels microkrediet aan hen verstrekt wordt. De Agrarische Raad biedt afzetgarantie middels het opzetten van een verwerkingsunit en een buitenlandse afnemer zal alle geproduceerde pulp afnemen. "De VHP is een partij die altijd de daad bij het woord voegt en geen loze verhalen de wereld in helpt", zegt de VHP-voorman.
Advertenties

Sunday 24 May
Saturday 23 May