Peru wint troostfinale van Paraguay
03 Jul 2015, 22:52
Een spelmoment uit de wedstrijd Peru-Paraguay. (Foto: AFP)

Peru heeft de wedstrijd om de derde plaats na een 0-0 ruststand met 2-0 gewonnen van Paraguay. De Paraguayanen waren zeer defensief ingesteld en kwamen nauwelijks uit de verdediging. De Peruvianen daarentegen begonnen goed aan de wedstrijd en hadden ook voldoende mogelijkheden om reeds in de eerste speelperiode op voorsprong te komen, maar slaagden daar niet in.

Direct na de rust scoorde André Carriillo al vallend de 1-0 voor Peru in de 48ste minuut. Hierna ging Peru op zoek naar een ruimere marge, maar de Paraguayaanse verdediging stak daar een stokje voor. Met nog twintig minuten te gaan, nam Paraguay het spel over en kwam zelfs heel dicht bij de gelijkmaker, maar de doelpaal bracht redding voor Peru. Paraguay ging in de slotfase massaal in de aanval om een beter resultaat uit het vuur te slepen. Deze strategie werd door Peru afgestraft toen niemand minder dan Paolo Guerrero in de 89ste minuut een eind maakte aan alle Paraguayaanse illusies. Hierdoor heeft Peru de troostfinale van de Copa America gewonnen.

Zaterdag om 17.00 uur strijden gastland Chili en semi-wereldkampioen Argentinië om de felbegeerde kampioensbeker.