Volledige participatie Suriname bij enteren drugsschip
23 Sep 2013, 15:52
foto
Het vaartuig 'Miss Emaila' is in Suriname geregistreerd. (Foto: El Mundo/EFE)


De Surinaamse veiligheids- en opsporingsdiensten hebben volledig geparticipeerd in de internationale anti-drugsoperatie. Dit heeft geresulteerd in de aanhouding van de vissersboot 'Miss Emaila' door de Spaanse Kustwacht. Het vaartuig voer onder de Surinaamse vlag en werd aangehouden nabij de Canarische Eilanden. Het enteren van het schip vond plaats met schriftelijke toestemming van de procureur-generaal van Suriname aan de Spaanse justitiële autoriteiten", zegt directeur Nationale Veiligheid, Melvin Linscheer, aan Starnieuws.

In de in Suriname geregistreerde vissersboot werd door de Spaanse ambtenaren na onderzoek, ruim 450 kilo cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. De zeskoppige bemanning van de boot, allen buitenlanders, zijn aangehouden. Het gaat om drie Ghanezen, twee Brazilianen en een Zuid-Afrikaan. De boot werd op 7 september aangehouden op zee. Vanmorgen kwam het schip aan in de haven van de Canarische Eilanden, Las Palmas.

Linscheer deelt mee dat uit onderzoek is gebleken dat de drugs op open zee aan boord van het schip moet zijn geladen. "Vanwege het karakter van het onderzoek zal de Justitiële Dienst van de politie in afstemming met de procureur-generaal te zijner tijd meer informatie verstrekken", zegt de directeur Nationale Veiligheid van het kabinet van de president.

Advertenties

Thursday 21 September
Wednesday 20 September
Tuesday 19 September