Abrahams: Bouterse zal 2015 met vlag en wimpel doorstaan
01 Jun 2013, 17:30
foto
Na de installatie van dc Armand Jurel wordt een heildronk uitgebracht. Links minister Stanley Betterson, dc Roline Samsoedien. Rechts de bewindslieden Lamuré Latour en Ramon Abrahams. (Foto: Ramon Keijzer)


Minister Ramon Abrahams meent dat president Desi Bouterse met vlag en wimpel het oordeel van het volk bij de verkiezing in 2015 zal doorstaan. Hij voorspelt dat Bouterse opnieuw staatshoofd zal worden van het land. Dit zei Abrahams vanmiddag bij de installatie van districtscommissaris (dc) Armand Jurel voor het ressort Kabalebo. De plechtigheden vonden plaats in het bestuurscentrum te Apoera. De minister reageerde op een opmerking van Jurel die zei dat uiteindelijk het volk een oordeel zal vellen over het werk dat wordt gedaan.

Abrahams, die president Bouterse vertegenwoordigde bij de plechtigheden, vroeg de dorpen Apoera, Washabo en Section om de nieuwe dc te ondersteunen. Hij merkte op dc Lorieta Lingaard-Seenanan, de eerste Indiaanse vrouw die op 17 augustus 2011 in deze functie werd benoemd, de ondersteuning niet heeft gekregen van de bevolking. Er was een enorme verdeeldheid in het ressort. Dc Roline Samsoedien heeft tijdelijk moeten overnemen en het proces van een referendum begeleid. De bevolking heeft gekozen voor de situatie waarbij elk dorp een eigen kapitein heeft. De regering had Jeffrey Armaketo, zoon van Lingaard, benoemd tot enige kapitein van het ressort.

Samen werken
"Als dc Jurel faalt, hebben jullie allemaal gefaald. Hij is ook iemand van jullie", merkte Abrahams op. Hij haalde aan dat er veel gedaan is in West-Suriname. Het bedrijf Greenheart heeft ruim US$ 20 miljoen geïnvesteerd in Apoera, waar een moderne zaagmolen is opgezet. Velen hebben een baan gevonden bij deze maatschappij. Er wordt ook steeds gewerkt aan de weg naar West Suriname.

De minister haalde aan dat de regering alle ondersteuning zal geven voor de ontwikkeling van dit ressort. Zich richtend tot Jurel, zei Abrahams dat hij moet uitbouwen wat Samsoedien achterlaat voor hem. "Er is al heel veel gerealiseerd hier en dc Samsoedien heeft veel offers gebracht om dat te kunnen doen", legde Abrahams uit. Hij is ervan overtuigd dat door gezamenlijke inspanning de plannen die er zijn, verwezenlijkt zullen worden.
Advertenties

Wednesday 29 November
Tuesday 28 November
Monday 27 November