Rukwind rukt daken van huizen in Paramaribo weg
01 Jun 2012, 01:03
foto
Het dak van een woning aan de Kaffiludinstraat is ook op het wegdek terecht gekomen.


Kort voor middernacht, tijdens een fikse regenbui die gepaard ging met rukwinden, zijn daken van diverse huizen weggerukt. Dit gebeurde in de omgeving van de Brokopondolaan, de Kaffiludinstraat en de Kersstraat. Aan de Obestraat is een boom op een woning terecht gekomen. Ook aan de Anton de Komstraat is een dak weggewaaid en een boom is ontworteld. Aan de Indira Gandhiweg is een elektrische mast in tweeën gebroken.

Diverse eenheden van de politie zijn in de weer om de getroffen mensen bij te staan. Ook het Nationale Coördinatie Centrum Rampenbeheersing oriënteert zich op de diverse plekken. Aan de Brokopondolaan en de Kaffiludinstraat zijn de zinkplaten van woningen op straat terechtgekomen. Buren hebben geholpen om de zinkplaten aan de kant te zetten. De meeste mensen waren al gaan slapen toen zij verrast werden door de rukwind. De stromende regen zorgde voor extra schade. Aan de Kaffiludinstraat is er geen elektriciteit.

Het is nog niet duidelijk om hoeveel panden het precies gaat. De schade zal in de loop van de dag duidelijk worden. In Nickerie is de regering de mensen, die slachtoffer zijn geworden van de rukwinden, tegemoet gekomen met materiaal. President Desi Bouterse merkte toen op dat er een structurele oplossing moet komen voor natuurrampen. Er zal een fonds in het leven geroepen moeten worden om hulp te verlenen aan slachtoffers. Deze schade wordt niet gedekt door de verzekering.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May