De bal rolt weer bij 1e divisie SVB
08 Dec 2019, 23:06
foto


De eerste Divisie van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) is afgelopen weekend van start gegaan. Na een stilstand van bijkans twee maanden hebben de 1e divisie ploegen besloten om de competitie te starten. Ondanks enkele randvoorwaarden zoals de prijzenpot voor het seizoen onduidelijk is, is de bal toch aan het rollen gebracht. De openingswedstrijd van vrijdag ging tussen PVV en Broki. De eindstand in deze ontmoeting is 1-1.

De wedstrijd was duidelijk niet hoog aangeschreven en was buiten de verwachting van het voetbalpubliek in het Frank Essedstadion. Beide clubs hebben zwaar geïnvesteerd in de aankoop van lokale topspelers, echter was op het speelveld niet veel hiervan terug te merken. Veel kan volgens critici hebben gelegen aan de late aanvang van de competitie, waardoor het ritme bij de clubs ontbrak. De stand gaf ook duidelijk de weergave van de strijd aan.

Zaterdag werden de meeste wedstrijden afgewerkt. Ongetwijfeld was de aandacht gericht op de wedstrijd tussen Transvaal en Notch in het André Kamperveenstadion. Voor Transvaal was het de eerste wedstrijd van topcoach Kenneth Jaliens. De wedstrijd voldeed ook niet aan de verwachting, echter werd er wel verzorgd voetbal gespeeld vooral aan de zijde van Transvaal. Slordig spel deed de ploeg uit Moengo de das om. Na een 1-0 ruststand voor de groen-witte jongens werd het 2-1 in het voordeel van Transvaal. 

Notch heeft dit jaar ook zwaar geïnvesteerd in de ploeg. Zo lopen er spelers uit Brazilië, Trinidad & Tobago en Haïti rond alsook een coach uit Brazilië. De leiding van de club heeft niets aan het toeval overgelaten om het tij te keren. In organisatorisch opzicht echter moet zij nog wachten op positief resultaat op het veld.

Landskampioen Inter Moengo Tapoe reisde af naar het westen om het op te nemen tegen Santos. Merkwaardig is dat enkele internationals bij Inter schitterden van afwezigheid. Vooral de motoren in het midden, Serginio Eduards en Miguel Darson, het gouden koppel dat Suriname leidde naar de Concacaf Goldcup, evenals smaakmaker Donnegy Fer. Desondanks kwam de landskampioen van een 1-0 achterstand om uiteindelijk met 3-1, de drie punten te pakken voor het oosten.

In de ontmoeting van zondag in het André Kamperveen stadion heeft nieuwkomer in de eerste divisie Scv Bitang Lahir, de Caribbean Clubshield Kampioen Robinhood, kopzorgen bezorgd. Robinhood kwam ondanks veel kansen toch moeilijk tot het spel dat gewend is van deze club, die dit seizoen zwaar moest inboeten aan spelers. Het kampioensteam is uit elkaar gespat en is het weer opbouwen vooral met de jeugd en enkele aankopen. Robinhood pakte wel de punten door met 1-0 te winnen.

Dat de competitie met alom bekende fouten is gestart, kan zeker gezegd worden bij de wedstrijd Leo Victor en A-Coconut. De arbiter was genoodzaakt de wedstrijd te staken bij een stand van 2-1 in het voordeel van Leo Victor. De wedstrijd is overigens ook laat aangevangen, omdat er geen beveiliging was in het Ramkhelawanstadion. De politie kwam nog opdagen vóór de aanvang van de wedstrijd, maar moest tijdens de rust vertrekken. De match commissioner vond het onverantwoord om zonder beveiliging de wedstrijd af te werken en gaf het sein aan de arbiter deze af te fluiten. Ook Leo Victor moest het doen zonder de international Ifvanildo Misiedjan, de rechtervleugel verdediger van de nationale selectie. Hij heeft namelijk de ploeg verlaten voor SV Broki. De jeugdige Gilberto Cronie was ook niet op de bank bij Leo Victor. De ploeg uit Frimangron ligt met Transvaal overhoop omtrent de aankoop van deze speler.

Overige uitslagen:
Inter Wanica - West United 1-1
Voorwaarts - SNL 2-2

Ala-D Media
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April