Robinhood pakt dubbele titel; semikampioen onbekend
01 Jul, 20:48
foto


Robinhood heeft zaterdag in het Franklin Essed stadion wederom bewezen een volwaardige kampioen te zijn. In de laatste eerste divisie wedstrijd van de club werd met moeite gewonnen van West United uit Coronie. Beide ploegen stonden wederom tegenover elkaar, deze keer in de bekerfinale. Robinhood was heer en meester en won met maar liefst 7-1 van West United. Robinhood is bekerkampioen én voetbalkampioen van Suriname. Beide clubs zullen aan het begin van het komende seizoen strijden om de presidents cup.

De Telesur eerste divisie competitie van de SVB kan nog niet worden afgesloten omdat de semi-kampioen nog niet bekend is. Zowel Notch als Transvaal maken aanspraak op het semi kampioenschap. Afhankelijk zou deze wedstrijd zondag worden afgewerkt. Het SVB-bestuur heeft besloten deze wedstrijd tot nader order uit te stellen. Notch is namelijk in hoger beroep gegaan nadat de club door de competitiecommissie was teruggefloten. Notch is nog steeds van oordeel dat de U-17 jeugdspelers Cyrillio Ijslo (14) en Jonas Viagra (16) van Nishaan 42 niet gerechtigd waren om deel te nemen aan de eerste divisie wedstrijd van 24 juni in het Brunswijk stadion.

Uit het schrijven van de commissie wordt verder bevestigd dat de U-17 sectie als onderdeel van Nishaan 42 zich heeft teruggetrokken uit de competitie. Notch vindt dat alle spelers die deel uitmaken van deze sectie en aan het begin van de jeugdcompetitie waren ingeschreven derhalve met de terugtrekking zijn uitgeschreven niet geregistreerd zijn en dus niet meer gerechtigd zijn deel te nemen aan de competities van de SVB dit jaar. Aangezien Notch de zaak uitgeprocedeerd wilt hebben, heeft zaterdag ze zaak in hoger beroep gediend. Hoogst waarschijnlijk komt woensdag de SVB met een definitief besluit. Verder beroept de Moengonese club zich op artikel 5 lid 3 van het competitiereglement.

De verenigingen mogen, indien niet het hoogste aantal van dertig (30) spelers is geregistreerd, gedurende de competitie in de topsectie gebruik maken van spelers geregistreerd bij de jeugdsectie(s). Betrokken spelers mogen niet jonger zijn dan vijftien (15) jaar. Een eenmaal geregistreerde jeugdspeler op de spelerslijst bij de topsectie, wordt voor de rest van de competitie als topsectie-speler beschouwd m.a.w. de betrokken speler zal zijn toegevoegd aan de moederlijst van de desbetreffende vereniging, behoudens het recht om nog deel te nemen aan de jeugdcompetitie(s).

Ala-D Media

Sunday 26 May
Saturday 25 May
Friday 24 May