IMT meest succesvolle club van afgelopen 10 jaren
18 Jun 2017, 02:48
foto
Club-president Ronnie Brunswijk heeft de cheque overhandigd gekregen van minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. Inter Moengo Tapoe kampioen is kampioen geworden van de Topklasse van SVB.


Het prolongeren van het kampioenschap bij de SVB/Telesur Topklasse competitie door Inter Moengo Tapoe dit jaar is niet van een leien dakje gegaan. De technische staf en spelers van Inter beamen dit ook. Dat maakt volgens hen met het klein beetje geluk en door hard werken en motivatie dit kampioenschap dat gisteravond in een bomvolle André Kamperveenstadion ten koste van Leo Victor werd veroverd, toch wel bijzonder. Met negen kampioenschappen in de afgelopen tien jaren is Inter Moengo Tapoe momenteel de meest succesvolle club in Suriname.

De kampioen gaat met US$ 3500 ervandoor, terwijl semikampioen Leo Victor met dit 2-1 verlies US$ 2000 heeft gekregen. De kampioenstrofee en de wisseltrofee waren voor Inter. Opmerkelijk is dat de kampioensceremonie heel wanordelijk is uitgevoerd door de Surinaamse Voetbalbond. Ondanks het feit dat de medailles niet werden omgedaan, werd de pret in het kamp van de ploeg uit Moengo niet verstoord. Het begon allemaal met een mindere start en halverwege de competitie problemen met de technische staf. In de slotfase werd trainer Dennis Bainoe, die in ongenade was gevallen bij Transvaal, erbij gehaald om de eer te redden. Het resultaat ligt daar en de ploeg uit Moengo gaat de geschiedenis in met maar liefst vijf kampioenschappen aaneengesloten.

Voor trainer Bainoe was dit een bijzondere prestatie, die hij overigens opdraagt aan zij familie, die hem door dik en dun heeft ondersteund. "Toen ik Inter overnam was er een goede sfeer en op weg naar de eindstreep is er ook niets aan veranderd," weet de oefenmeester. "Ik heb ondanks enkele missers geen moment getwijfeld aan het kampioenschap. Ik bleef geloven in dit team," zegt Bainoe. "Ik wist dat het niet gemakkelijk zou gaan. We hebben nog een prijs te pakken," merkt de trainer op, doelende op de strijd om de SVB Beker met Papatam. "Van de week gaan we verder met de voorbereiding en dan volgt de evaluatie voor het komende seizoen".

Ala-D Media

Wednesday 22 May
Tuesday 21 May
Monday 20 May