Assembleedelegatie bemoedigt opvangtehuizen
16 Mar 2013, 01:00
foto
De assembleedelegatie met de jeugdigen van Rumas. (Foto: DNA)


De Nationale Assemblee werkt aan de ontwerpwet opvanginstellingen en heeft speciale aandacht voor de problemen waarmee ze kampen. Vrijdag is een begin gemaakt met het afleggen van bezoeken aan diverse instellingen die opvang bieden aan kinderen.


De oriëntatiebezoeken zijn een als follow up van de reeks bezoeken die in 2010 en 2011 aan verschillende regio's werden gebracht. Het parlement heeft speciale aandacht voor de problematiek van de opvangtehuizen hebben.
De parlementaire delegatie bezocht de Stichting voor het kind, Huize Campagne, de Kennedy Stichting, Stichting Rumas en Huize Betheljada, meldt de afdeling voorlichting.

De meest dringende problemen die werden aangehaald, waren tekort aan menskracht, onder andere vanwege financieringstekorten, lage lonen en het vaak lang uitblijven van de overheidssubsidies. Alle organisaties gaven aan recent positieve gesprekken te hebben gehad met regeringsinstanties en goede hoop te hebben dat de toegezegde ondersteuning vanuit de overheid zal worden gerealiseerd.
De delegatie bestond uit voorzitter Jennifer Geerlings-Simons, vicevoorzitter Ruth Wijdenbosch, de leden Marinus Bee, Melvin Bouva, Jenny Warsodikromo, Martha Djojosoparto en Ricardo Panka.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April