ATM stelt welzijn werkende mens centraal
09 Oct 2012, 22:00
foto
Een afvaardiging van de Europese Unie is op bezoek bij minister van ATM, Michael Miskin.


Minister Michael Miskin van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM), heeft bij een kennismakingsbezoek van Guillermo Troya, vertegenwoordiger van de Pan Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO), met hem gesproken over een eventuele samenwerking van deze organisatie met de Surinaamse bedrijfsgezondheidszorg. Hij kreeg ook bezoek van de zaakgelastigde van de Europese Unie (EU), Esmeralda Hernandez Aragones). Met haar sprak hij onder meer over de plannen van het ministerie op het gebied van werkgelegenheid.

Het ministerie stelt bescherming en bevordering van gezondheid en welzijn van de werkende mens centraal, meldt Voorlichting ATM. Daarom legt hij het accent onder andere op de preventie van bedrijfsongevallen en beroepsziektes. Het ministerie zal alles doen om de arbeidsomstandigheden in Suriname te verbeteren door adequate normen te doen hanteren op de werkvloer. Hierbij kan goed gebruik worden gemaakt van de aangeboden ondersteuning van de PAHO, geeft de voorlichtingsafdeling van het ministerie aan.

Projecten voor jongeren
Tijdens het bezoek van Hernandez Aragones, die vergezeld was door EU-medewerkers Louis Pedro Pereira Mateus en Peter Marien, kwamen de verschillende manieren waarop ATM de werkgelegenheid wil bevorderen aan de orde. Klein ondernemerschap en vakscholing spelen een belangrijke rol bij uitvoering van deze plannen.

De minister belichtte ook de doelstellingen van de verschillende werkarmen van het ministerie: Stichting Productieve Werk Eenheden (SPWE), Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO), Suriname Hospitality and Tourism Training Center (SHTTC) en Raad voor Coöperatiewezen (Raco). Hernandez Aragones gaf aan dat de EU wil nagaan hoe ze Suriname kan ondersteunen bij projecten die vooral jongeren kansen zullen bieden op de arbeidsmarkt.

De voorlichtingsafdeling van ATM geeft verder aan dat de minister bij deze ontmoetingen werd bijgestaan door de directeur, Steven Relyveld en de onderdirecteur juridische en Internationale Zaken, Jimmy Belfor.
Advertenties