President opent waterschapskantoren in Nickerie
28 Apr, 13:09
foto
In Nickerie zijn drie nieuwe waterschapskantoren officieel geopend door president Chan Santokhi. Hij heeft de sleutels overhandigd aan de voorzitter van de waterschap Paradise. De productiviteit in de rijstsector moet worden verhoogd.


President Chan Santokhi heeft de officiële opening verricht en de sleutels overhandigd van 3 nieuwe waterschapskantoren aan de voorzitter van het waterschap Paradise Rajinderkumar Ramadhin. Dit project is 2 jaar terug gestart met het doel de productiviteit in de rijstsector te verhogen en om de concurrentiepositie van Suriname te verbeteren. De activiteit vond zaterdag plaats op het Waterschapskantoor aan de Fredericiweg in Paradise. 

Het Duurzame Landbouw Productiviteit Project wordt gefinancierd door de regering via leningfinanciering van de Inter-American Development Bank (IDB). De verwachte resultaten van dit project zijn onder andere verbetering van het waterbeheer, verbetering van de landbouwproductie en verbetering van landbouwgegevens voor besluitvorming, meldt de Communicatiedienst Suriname.

De begunstigden van dit project zijn de waterschappen, de rijstboerengemeenschap en de mensen in het district Nickerie. Dit project duurt van 2021 tot 2025. Deze nieuwe waterschapskantoren zullen fungeren als centrale locaties waar de waterschappen hun plannen kunnen ontwikkelen, vergaderingen kunnen houden en samenwerken om de sector te verbeteren.


“Het is belangrijk dat we dit project plaatsen in de grote integrale ontwikkeling waar wij als land voor staan”, gaf de president aan. Hij benadrukte hoe belangrijk Nickerie is in de rijstproductie, de agrarische productie, voor de werkgelegenheid, voor de voedselzekerheid en de economische ontwikkeling. “De regering doet er alles aan om de rijstsector te laten groeien, ondanks de uitdagingen van klimaatsverandering, droogte en waterproblemen. De regering zal de rijstsector moeten beschermen en ondersteunen”, verzekerde het staatshoofd. 

Er zijn de afgelopen tijd veel issues geweest met de Wageningen pomp, Wakai pomp, het aanleveren van water, binnenstromen van zoutwater, verzilting, rattenplaag, achteruitgang van kwaliteit en achteruitgang van de productie. “Alle uitdagingen zijn er geweest maar we waren er als regering om die problemen op te lossen”.
Advertenties

Sunday 12 May
Saturday 11 May
Friday 10 May