President Santokhi onder indruk van museum CCP
12 Apr, 05:01
foto
President Chan Santokhi en delegatie in het museum van de Chinese Communistische Partij. Zij hebben een uitgebreide rondleiding gekregen. (Foto: Kabinet van de President)


President Chan Santokhi heeft donderdag in Beijing, het museum van de Chinese Communistische Partij (CCP) bezocht. Hij werd ontvangen door directeur Zhengsen Sun. Het staatshoofd tekende het visiteboek waarbij hij aangaf dat de indrukwekkende tentoonstelling de hardwerkende natuur van het Chinese volk, in het bijzonder de CCP, goed vastlegt. Hij benadrukte dat de bijdrage van China in het wereldgebeuren onmisbaar is.

”In de  moderne ontwikkeling van China heeft de CCP en in het bijzonder de strijd van de pioniers van de partij, een toonzettende bijdrage geleverd”, stelde de president. Hij en zijn delegatie onder wie minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen en ambassadeur Pick Fung-Ho Chong, kregen een uitgebreide rondleiding, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Het museum werd opgericht na het 19e Nationale Congres van de CCP, toen het Centraal Comité besloot een museum te bouwen om de geschiedenis van de partij volledig tentoon te stellen. Op 18 juni 2021 werd het museum officieel geopend door de Chinese president Xi Jinping. Er zijn 4.548 stukken en relikwieën permanent tentoongesteld in het museum, waaronder 420 originele culturele stukken. 

Tijdens de rondleiding kon de delegatie onder andere een origineel notitieboekje van socioloog Karl Marx, de jas en hoed van de Chinese leider Mao Zedong, gedragen bij de proclamatie van de Volksrepubliek China en de eerste vijfsterrenrode vlag van China die werd gehesen door Mao Zedong bezichtigen.Advertenties

Sunday 19 May
Saturday 18 May
Friday 17 May