Girwar hoofd douane en Wijnerman directeur belastingen
28 Jan, 08:49
foto
Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning geflankeerd door het hoofd van de douane, Charda Girwar (links) en Marita Lautan-Wijnerman, directeur van de belastingen.


Twee vrouwen zijn formeel benoemd in topposities bij de douane en de belastingen. Charda Girwar die waarnam in de functie, is definitief benoemd tot hoofd van de douane, terwijl Marita Lautan-Wijnerman formeel de leiding heeft gekregen van de belastingdienst.

De belastingfunctionarissen hebben hun beschikkingen vrijdag ontvangen van minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning. De overhandiging van de beschikkingen voor hun vaste aanstelling heeft plaatsgevonden tijdens de dankdienst die gehouden werd tijdens Internationale Douanedag in de Sint Petrus en Paulus Kathedrale Basiliek. 

Minister Raghoebarsing acht het van belang de rechtspositie van de twee ambtenaren in orde te hebben, meldt de Communicatiedienst Suriname. “Dit zodat ze met meer gezag en power hun functie kunnen uitoefenen”.

Volgens Wijnerman moet zowel de douane als de belastingdienst naar een hoger niveau worden getild, waarbij men klantgerichter te werk gaat. “Wij gaan gezamenlijk dit werk doen. We kijken naar de inkomsten van de staat hetzij via directe belasting of de indirecte belasting. Dat is de douanebelasting”. Binnenkort zal gewerkt worden aan reorganisatie en modernisatie, om de processen effectiever te laten verlopen.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May