2 winkels en pompstation beroofd in Atjoni
26 Dec, 00:00
foto
De twee voertuigen waarmee de bende te Atjoni aankwam. De auto's werden achtergelaten. De criminelen zijn in een boot vertrokken na hun daad. (beeld: social media)


Twee winkels en een service station in het centrum van Atjoni zijn op 1e kerstdag beroofd door zwaar gewapende mannen. De criminelen waren allen gewapend. De daders hebben de plek aangedaan met twee voertuigen, die zijn achtergelaten. Gelijk na het uitstappen zijn er intimidatieschoten gelost. Niemand heeft letsels opgelopen.

De daders renden naar de twee winkels en een pompstation bij de aanmeerplaats. Ze hebben de slachtoffers onder schot gehouden. Na de beroving zijn de daders in een boot die was aangemeerd, gestapt en richting Stuwmeer opgevaren. Tijdens de beroving was het druk op de plek. Mensen wisten niet wat hen overkwam. Het is een aantal personen gelukt om beelden vast te leggen.

Uit de winkel van H.X. is SRD 300.000 en US$ 7.000 buitgemaakt. Bij de servicestation is een sporttas met SRD 15.000 en een mobiele telefoon meegenomen. Bij de winkel van L.Ch. is een onbekend geldbedrag buitgemaakt. De politie heeft versterking gekregen van diverse eenheden en is bezig met het onderzoek.

Politiebericht
De politie Public Relations meldt dat het bureau Atjoni maandag omstreeks 14.35 uur de melding ontving van meerdere berovingen bij winkels te Atjoni, door vijf gewapende en gemaskerde mannen die gekleed waren in camouflage pakken. De verdachten hebben berovingen gepleegd in de winkels Fu Ling en A Tong, alwaar zij na hun daad een wapen hebben achtergelaten. 

Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De buit is voorshands onbekend, maar de daders zijn eveneens met het camerasysteem ervandoor gegaan. Hierna heeft het vijftal met een boot de vluchtweg voortgezet richting het stuwmeer en moeten de verdachten zijn aangemeerd te Pokigron of omgeving Dan Ta Bai. Het voorlopige onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat de vermoedelijke daders ook voertuigen hebben gestolen om de berovingen te kunnen plegen. Eenheden van de politie, kammen het gebied af op zoek naar de verdachten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May