58 leerlingen doen mee aan 'swim meet' in Nickerie
04 Dec, 08:46
foto
Scholieren van basisscholen in Nickerie met hun medailles. 58 leerlingen hebben meegedaan aan de schoolzwemwedstrijden, zaterdag.


Het directoraat Sportzaken Nickerie heeft in samenwerking met sportvereniging The Whales, een swim meet gehouden in Nickerie, zaterdag. Tien basisscholen hebben meegedaan aan de schoolzwemwedstrijden. 58 leerlingen hebben gezwommen. Er zijn talenten ontdekt die nu gevormd zullen worden om later mee te kunnen doen aan wedstrijdzwemmen van de Surinaamse Zwembond.

Deze wedstrijden zijn ongeveer twintig jaar geleden voor het eerst in Nickerie gehouden door wijlen Ricardo Tolud, toen hoofd Sportzaken Nickerie. De voorzitter van The Whales, Amrish Mahabel en Brain Kenton hoofd Sportzaken Nickerie, hebben elkaar gevonden om de scholen te interesseren voor deelname aan de schoolzwemwedstrijden. 

Er is gezwommen bij de onderdelen; schoolslag, borstcrawl en een estafette. Diverse leeftijdscategoriën hebben meegedaan bij zowel de meisjes als de jongens. Michael Klein van V.O.S. en Maureen Bulo van SV TNT, hebben hun medewerking verleend om dit alles tot een succes te maken.

De leerlingen die gewonnen hebben, ontvingen elk een medaille. Er zijn ook High points trofeeën uitgereikt aan de  St. Clara, O.S. 4, O.S. 1, Monkou school en Spangenberchschool. Naast de trofeeën hebben alle deelnemende scholen een oorkonde ontvangen. 
Advertenties

Wednesday 28 February
Tuesday 27 February
Monday 26 February