Dritabiki krijgt specialistische oogzorg; behoefte groot
03 Dec, 01:58
foto
Bewoners van Dritabiki in het district Sipaliwini hebben gebruik kunnen maken van specialistische oogzorg. De behoefte hieraan is groot, maar de middelen beperkt.


Te Dritabiki aan de Tapanahonyrivier is een oogmissie uitgevoerd. Deze missie kwam tot stand door samenwerking tussen het Suriname Eye Center (AZP), de Amerikaanse Baptisten gemeente en de Medische Zending. De lokale bevolking kon gebruik maken van specialistische oogzorg van het AZP-team waarbij er door de Amerikaanse zendelingen meteen nieuwe brillen op maat werden verstrekt en er ter plaatste staaroperaties zijn verricht.

De missie is vooral mogelijk geweest door financiële ondersteuning van de Amerikaanse Baptisten gemeente. Deze is uitgevoerd van 27 tot en met 30 november.


Jerrel Pawiroredjo, hoofd van het Suriname Eye Center, zegt dat het hem goed stemt dat er weer oogzorg in het binnenland mogelijk is geweest. Het is helaas nog steeds een grote uitdaging om basale oogzorg landelijk in stand te houden vanwege langdurig gebrek aan operatie materiaal. 

In voorbereiding is nu de herstart van oogoperaties in het district Nickerie waar er intussen een wachtlijst is ontstaan van meer dan 1.000 patiënten. Pawiroredjo hoopt dat de zorgverzekeraars en het AZP daarvoor tijdig de middelen ter beschikking stellen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May