Veiligheidsbonden bereiken geen resultaat
08 Sep, 02:06
foto


De veiligheidsbonden hebben geen overeenstemming bereikt met de cluster van ministers over 50% overbruggingstoelage. Er zijn geen concrete toezeggingen gedaan gisteren op de bijeenkomst waar ook Ravaksur en onderwijsbonden aanzaten. De veiligheidsbonden zijn uit de vergadering weggelopen uit ontevredenheid.

De vergadering van de clusterministers werd geleid door minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. Benadrukt werd op die vergadering dat nooit is afgesproken met de veiligheidsbonden dat nu uitsluitsel zou worden gegeven over een overbruggingstoelage. Er zou een grotere vergadering worden belegd met de vakcentrales en grote vakbonden over wat er mogelijk is.

De veiligheidsbonden benadrukten dat de leden resultaten willen zien. Er is al te lang gesproken. Eerder bleek dat het Onderhandelingsorgaan van de Overheid geen mandaat had om besluiten te nemen. Daarom is afgesproken om met de clusterministers bijeen te komen. Aan de bonden was voorgehouden dat indien er toezeggingen worden gedaan, deze consequenties zouden hebben voor het gehele ambtenarenapparaat.

Er zijn nog geen concrete toezeggingen gedaan aan Ravaksur en de onderwijsbonden, wat er zal gebeuren na december wanneer de koopkrachtversterking van SRD 2.500 zal zijn verlopen. De regering heeft Ravaksur en de onderwijsbonden uitgenodigd voor een vervolggesprek op 14 september. Dan zullen de mogelijkheden die er zijn op tafel worden gelegd.

De veiligheidsbonden zullen vandaag om 7.00 bijeenkomen in het CLO-gebouw. Dan zal het resultaat van de gesprekken aan de algemene ledenvergadering worden voorgelegd. Het besluit zal worden genomen welke stappen er ondernomen zullen worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May