Santokhi wil gezamenlijke aanpak drugshandel regio
06 Jul, 22:42
foto
President Chan Santokhi op de 45e Caricom summit die gehouden is te Port of Spain.


President Chan Santokhi heeft bij de 45e Caricom regeringsleiders conferentie voorgesteld om een gezamenlijke taskforce in te stellen in de strijd tegen illegale drugshandel en georganiseerde misdaad in de Caribische regio. Het staatshoofd deed de oproep aan de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Anthony Blinken, die als speciale gast aanwezig was bij de Caricom Summit bij de gelegenheid van 50 jaar Caricom. De Amerikaanse delegatie bestond naast de topdiplomaat ook uit leden van Amerikaans congres geleid door Congreslid Hakeem Jeffries.

De president laat optekenen dat de relatie tussen Suriname en de Verenigde Staten van Amerika in de afgelopen periode versterkt en verbeterd is. Hij stelt ook dat de samenwerking tussen de VS en de Caricom in de afgelopen maanden geïntensiveerd is. De aanpak van veiligheid staat hoog op de agenda van het Caraïbisch gebied.

Er zijn inmiddels concrete stappen genomen om vuurwapengeweld in de regio aan te pakken. Op het gebied van georganiseerde misdaad en drugscriminaliteit is het van belang dat er wordt samengewerkt met instituten en veiligheidsdiensten in de verschillende landen. De operationele samenwerking en het uitwisselen van inlichtingen zijn hierin van eminent belang. President Santokhi onderstreept dat indien de samenwerking niet geïntensiveerd wordt de democratie, regionale veiligheid en politieke stabiliteit geraakt worden, meldt de Communicatiedienst Suriname.

De VS is een belangrijke partner van de Caricom en onderhoudt vanaf de oprichting van de Caricom nauwe banden. Minister Blinken geeft aan dat de VS aandacht heeft voor de regionale uitdagingen en alles in het werk zal stellen om die adequaat aan te pakken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May