Asawini vandaag 'vrijwillig' naar Nederland
04 Jun, 15:10
foto
Regita 'Asawini' Edenburg


Regita 'Asawini' Edenburg is in vrijheid gesteld en zal vandaag vrijwillig het land verlaten. De Nederlandse van Surinaamse afkomst was eerst uitgezet naar Frans-Guyana en werd daarna weer teruggehaald omdat er procedurele fouten waren gemaakt. Ze is toen terug gehaald en in vreemdelingenbewaring gehouden.

Starnieuws verneemt dat vicepresident Ronnie Brunswijk de vrouw in de gevangenis heeft bezocht en met haar heeft gesproken. Arjan Ramlakhan, advocaat van Asawini, bevestigt dat de vp de vrouw heeft bezocht, "uit humanitaire redenen."

Volgens de jurist wilde zijn cliënt al voor haar aanhouding naar Nederland. Ze heeft nu ingestemd om uit vrije wil vandaag naar Nederland te vertrekken. Ze is dus op die voorwaarde in vrijheid gesteld.

Er is veel te doen geweest in deze zaak. De kortgedingrechter wilde de vrouw nog horen.  Op de zitting die niet openbaar was had rechter Rewita Chatterpal de minister van Justitie en Politie om informatie gevraagd. Zo ver is het dus niet gekomen en verlaat de vrouw het land vandaag.
Advertenties

Tuesday 26 September
Monday 25 September
Sunday 24 September