Guyana: Slachtoffer brand Mahdia overgevlogen naar New York
28 May, 06:51
foto
De 19 kinderen die omkwamen bij de brand in de slaapzaal van de Mahdia Secondary School in Guyana.


Een van de twee ernstig zieke meisjes, die werden behandeld in de Georgetown Public Hospital Corporation (GPHC) na de tragische brand in de slaapzaal van de Mahdia Secondary School, is medisch geëvacueerd naar de Northwell Health, Burns Centre, Staten Island University Hospital in New York voor verdere specialistische behandeling.

In een persbericht van het ministerie van Volksgezondheid van Guyana werd gesteld dat dit meisje, 13 jaar oud, twee operaties onderging in het Georgetown Hospital en dat haar toestand, hoewel kritiek, gestaag verbeterde.

"Deze overdracht werd noodzakelijk geacht uit een overvloed aan voorzorgsmaatregelen en werd gedaan in het belang van de patiënt", aldus het bericht.

Een Global Rescue Air Ambulance is zaterdag vertrokken vanaf Cheddi Jagan International Airport (CJIA) naar New York. Het meisje wordt vergezeld door haar moeder.

De moeder krijgt ondersteuning van het Northwell Hospital, dat naar verluidt heeft afgezien van alle kosten voor medische zorg.

Er werd opgemerkt dat president  Irfaan Ali het ermee eens was dat het kind de beste zorg zou moeten krijgen die beschikbaar is voor slachtoffers van brandwonden.

Het lokale ziekenhuisteam had gesprekken met verschillende topziekenhuizen in de Verenigde Staten van Amerika en er werd overeengekomen dat het kind het beste zou worden behandeld in het Northwell Burns Center.

Intussen zijn de lichamen van de overige 14 personen die zijn omgekomen bij de tragische brand een week geleden in de slaapzaal van de Mahdia Secondary School geidentificeerd. De DNA-monsters kwamen overeen met die van de ouders van de kinderen. De ouders kunnen hun kinderen nu begraven.

In totaal kwamen 19 kinderen - 18 meisjes en een jongen - om bij de brand. Verschillende autopsies werden voltooid en één slachtoffer, de 16-jarige Sabrina John, werd woensdag begraven in haar geboorteplaats Karisparu.

Maar de lichamen van deze 14 personen werden onherkenbaar verbrand, waardoor het moeilijk werd voor de families om de lichamen te identificeren. Als zodanig werden de ouders van de kinderen getest en werden hun DNA-monsters voor analyse naar het Mount Sinai Hospital in New York gestuurd.
Advertenties

Saturday 30 September
Friday 29 September
Thursday 28 September