Twee 17-jarigen ingerekend voor reeks berovingen
06 Feb, 13:47
foto


Twee 17-jarigen J.L. en S.Y. zijn aangehouden voor een reeks berovingen die zij samen met anderen hebben gepleegd. De recherche van Regio Paramaribo heeft in samenwerking met leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo het tweetal zondag aangehouden.

Tijdens het onderzoek van de politie in een berovingszaak aan de Zwartenhovenbrugstraat, waarbij de verdachte R.K. op zaterdag 24 december 2022 is aangehouden, pleegde hij met nog vijf andere kompanen, onder wie J.L. en S.Y. de beroving. Daarbij werden gestolen geldbedragen in U$ en SRD, twee iphone toestellen en andere persoonlijke spullen.

Na intensief speurwerk is het de leden van het RBTP gelukt om de verdachten J.L. en S.Y. in te rekenen. Zijhebben een volmondige bekentenis afgelegd. Verder hebben zij aangegeven betrokken te zijn geweest bij zeven andere berovingen die zijn gepleegd in de ressorten Nieuwe Haven en Centrum, meldt de afdeling Public Relations. 

Het gaat in deze om onderstaande gepleegde berovingen, te weten:
- Willem Campagnestraat, waarbij een manspersoon is beroofd van zijn mobiele telefoon en een geldbedrag in SRD;
- Theodorusstraat, waarbij een man beroofd is van een groot geldbedrag in euro;
- Satijnhoutstraat, waarbij een man is beroofd van een tas inhoudende een geldbedrag in euro;
- Koningstraat, waarbij een man van zijn tas is beroofd en de buit onbekend is;
- Domineestraat, waarbij een man beroofd is van een groot geldbedrag in SRD.;
- Nieuwe Domineestraat, waarbij een man op een bromfiets is beroofd van een groot geldbedrag in SRD en U$;
- Waterkant, waarbij een tas inhoudende een mobiele telefoon en een geldbedrag in SRD is weg genomen
- Koningstraat voor Kirpalani, waarbij drie manspersonen zijn beroofd van een tas inhoudende een onbekend geldbedrag en belangrijke documenten.
- Kankantriestraat naast 1660 werden vier autobanden van een zwart gelakte Mark-X buit gemaakt.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de twee jeugdige verdachten in verzekering gesteld. Aan de aanhouding van de overige verdachten wordt gewerkt.

De politie roept eventuele benadeelden die in de periode van december 2022 en januari 2023 in de aangegeven ressorten zijn beroofd en nog geen aangifte hebben gedaan op, om alsnog aangifte te doen.
Advertenties