Politiekorps versterkt met 281 agenten van politie
07 Dec 2022, 20:48
foto
Enkele agenten van politie bij hun beëdiging op woensdag 7 december.


281 personen hebben met goed gevolg de Elementaire Politie Opleiding afgerond. Zij zijn woensdag door waarnemend procureur-generaal Garcia Paragsingh op het terrein van het Politie Opleidingscentrum (POC) beëdigd tot buitengewoon agent van politie. Zij zijn bij de officiële toelating tot het korps toegesproken door zowel de waarnemend pg als minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie.

Paragsingh hield de agenten voor dat het afleggen van de eed of belofte van hen vraagt dat zij betrouwbare ambtenaren zijn. Zij zullen zich niet moeten laten misleiden door fraude en corruptie. Daarnaast moeten zij helpen het vertrouwen in de overheid te bevorderen. “U hebt een bewuste keuze gemaakt om de samenleving te dienen. Weet dat de burger mondig en kritisch is”, gaf Paragsingh de manschappen mee. Hij adviseerde hen ook zich te spiegelen aan voorbeeldfiguren binnen het korps.

“U zult getest worden, maar laat u zich niet misbruiken”, benadrukte Amoksi. Hij wees de nieuwe politieagenten erop dat zij de verplichting hebben de gemeenschap te dienen, de wet na te leven en aangevers, verdachten en veroordeelden ongeacht hun ras en sociale status, met respect te behandelen. Zij mogen geen giften aannemen, geen vertrouwelijke informatie doorspelen en zich onthouden van molest c.q. gebruik van overmatig geweld, voorkeursbehandelingen of gebruik van hun bevoegdheden voor persoonlijk gewin.

De nieuwe politieambtenaren die vanaf 15 december worden ingezet, werden ook toegesproken door plaatsvervangend waarnemend korpschef Stanley Changoer en waarnemend politiebondvoorzitter Revelino Eijk, meldt de Communicatie Dienst Suriname.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May