Rudi en Eunice Fernand schrijven 21e editie Suripop op hun naam
04 Dec, 00:58
foto
Met 'Dya Mi De' hebben Rudi en Eunice Fernand de 21e editie van Suripop op hun naam geschreven. Dit nummer is uitgeroepen tot de beste compositie.


Rudi en Eunice Fernand hebben met  Dya Mi De de 21e editie van Suripop gewonnen. Het lied is vertolkt door Naomi Sastra. Zij heeft ook de prijs voor Beste Performer gewonnen. De tweede beste compositie komt van Clint Fazal Alikhan en Ricky Cheng-A-June met Kenki Yu Yeye Tide. De derde van Nicole MacIntosh  met Ete Wan Lesi.

De sfeer zat er goed in, in de Anthony Nesty Sporthal. Dat was bijna verpest door de bekendmaking van een verkeerde uitslag maar dat was gauw hersteld en het publiek was tevreden.

De wedstrijd voor componisten is heel spannend geweest, het publiek heeft met volle teugen genoten van de optredens. Behalve de vertolkers was het gros van de aanwezigen erg 'invested' in de nummers. De vocalisten hebben het beste van zichzelf gegeven.

Naomi Sastra is de eerste die de prijs voor Beste Performer heeft gewonnen. Suripop is een wedstrijd voor componisten. Al jaren geldt dat zij hun eigen liederen niet mogen zingen. Voor de vertolkers was er geen aparte prijs. Vanaf dit jaar is dat anders.

De award voor de beste videoclip is gegaan naar Kenki Yu Yeye Tide van componisten Clint Fazal Alikhan en Ricky Cheng- A- June. De prijs is bestemd voor de componisten. Het gaat immers om hun compositie wordt er uitgelegd. De prijs is uitgereikt door filmicoon Borger Breeveld. Andere 'contenders' voor de videoprijs zijn geweest Mi Wani Gwe van Claude 'Scrappy W' Dinge en Lobi Na Wan Wortu van Gino 'Crazy G' Ammersingh.
Advertenties

Saturday 01 April
Friday 31 March
Thursday 30 March