AZP vandaag derde dag in actie
02 Dec, 00:00
foto
De bond bij AZP in vergadering met het personeel, donderdag. De gemoederen zijn behoorlijk verhit.


Het personeel van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) voert acties, omdat nog steeds de 8%  salarisverhoging niet is uitbetaald aan het ziekenhuispersoneel. Bondsvoorzitter Lloyd Pool zegt in gesprek met Starnieuws dat steeds wordt beloofd dat de uitbetaling zal plaatsvinden, maar tot nu toe is dat niet gebeurd. Ook andere toelagen laten nog op zich wachten.

Woensdag is het personeel spontaan in actie gegaan. Verpleegkundigen en artsen togen naar het kantoor van de directie om te vernemen wanneer de 8% wordt uitbetaald. Deze actie van het personeel is overgenomen door de bond. Donderdag is er opnieuw geprotesteerd. Het personeel is er misnoegd over dat het steeds bij woorden is gebleven, terwijl het geld elke dag minder waard is.

Pool zegt dat de directie toegezegd heeft dat het geld volgende week zal worden uitbetaald. "Wij willen zekerheid hebben", zegt de vakbondsleider. De acties worden vandaag voortgezet. Het personeel tekent de presentielijst waarna er wordt vergaderd. De vakbond gaat geen genoegen nemen met slechts toezeggingen.

Steeds meer medisch personeel - van verpleegkundigen, technisch personeel tot artsen-, vertrekt uit Suriname om elders een betere toekomst op te kunnen bouwen. Het AZP heeft net als overige ziekenhuizen een ernstig tekort aan ziekenhuismateriaal, apparatuur en personeel. Dit alles gaat ten kosten van de zorg.


Advertenties

Wednesday 29 November
Tuesday 28 November
Monday 27 November