Modric: Kroatië moet niet focussen op successen in verleden
23 Nov 2022, 02:56
foto
Kroatië verloor de finale in 2018 met 2-4 tegen Frankrijk. (Getty Images)


Middenvelder Luka Modric wil dat Kroatië een nieuw hoofdstuk schrijft in hun WK-geschiedenis wanneer ze over een paar uur in hun openingstoernooi van 2022 tegen Marokko spelen. Kroatië bereikte in 2018 de finale in Rusland, versloeg Engeland in de halve finale en verloor met 4-2 van Frankrijk.

"Wat we in 2018 hebben meegemaakt, was een onvergetelijke ervaring, onuitwisbaar in onze gedachten", zei de aanvoerder van Kroatië. "We zullen erover praten en er de rest van ons leven herinneringen aan hebben, maar we moeten het terzijde schuiven."

Modric, nu 37, nam in Rusland de Gouden Bal in ontvangst omdat hij de beste speler van het toernooi was. Hij voegde eraan toe: "Veel spelers op het WK in Rusland zijn er niet, er zijn nieuwe spelers gekomen, jonge kwaliteitsspelers met frisse energie. Dit is een nieuw toernooi en we moeten het ook zo bekijken."

"Er wordt van ons verwacht dat we naar hartenlust spelen, ons best doen en het laatste atoom kracht op het veld achterlaten. Als dit betekent dat we goede resultaten behalen, dan is dat geweldig - zo niet, dan moeten we ons hoofd omhoog houden, wetende dat we ons best hebben gedaan."

De wedstrijd in het Al Bayt-stadion in Al Khor is de eerste wedstrijd vandaag om zeven uur en de opening in Groep F, waarin ook een Belgie (2e op de wereldranglijst) en Canada spelen in hun eerste Wereldbekerwedstrijd sinds 1986.

Kroatië staat 12e op de ranglijst, 10 plaatsen boven Marokko, een land dat op vijf eerdere toernooien heeft gespeeld, maar slechts één keer uit de groepsfase is gekomen, in 1986.

Walid Regragui verving Vahid Halilhodzic  slechts drie maanden geleden als hoofdtrainer van Marokko en een van zijn eerste taken was het terugroepen van Chelsea-middenvelder Hakim Ziyech naar de nationale ploeg. "Onze spelers zullen het beste van Hakim Ziyech nodig hebben", zei Regragui. "Als Hakim dit vertrouwen heeft, is hij een van de topspelers ter wereld. We hebben hem nodig met zijn kwaliteit en hij zal alles geven."

"Het wordt een heel moeilijke wedstrijd, we zullen ons aanpassen en naar hartenlust spelen. We zullen een grote motivatie en respect tonen voor de tegenstanders."

"Natuurlijk is Kroatië favoriet in dit spel - ze speelden in de finale van het laatste WK en hebben de Gouden Bal-speler in Luka Modric. Wat belangrijk is, is dat we Marokko's voetbal spelen met een positieve instelling, alles geven en achteraf geen spijt hebben."

Vandaag worden ook de eerste wedstrijden in Groep E afgewerkt.
Duitsland vs Japan om 10.00 uur
Spanje vs Costa Rica om 13.00 uur


Advertenties

Monday 04 March
Sunday 03 March
Saturday 02 March